Tema: Tito
Pogledajte jednu poruku
Old 02.06.2008, 06:43 AM   #286
Freelance

Freelance's Avatar

Status: Banovani Član
Korisnik od: 06.01.2008

Citat: Autor citiranog posta MARLI
View Post
Sad kad procitah ceo post.... Ne znam ko je u stvari ovde ostrascen.

Koliko se ja secam, Tito je posle rata zabranio Srbima da se vracaju na Kosovo ? Drugo, tokom istorije se vidi konstantno nasilje nad Srbima koji su tu ziveli i njihovo stalno iseljavanje. Sta je Tito radio da spreci nasilje nad Srbima i spreci njihovo iseljavanje dok je bio na vlasti ? Zasto su granice bile otvorene prema Albaniji ? Zasto su Albanci nesmetano naseljavali Kosovo za vreme Tita ?

Sta je Tito ikada uradio dobro za Srbe ?
?
Marli, nadam se da moju diskusiju nisi shvatila kao uvredu. Ako jesi, onda ti se kao dami izvinjavam, ali ne i kao diskutantu. Ipak, treba reci i imati na umu da ostrascenost suzava vidike. To se vidi iz tvoje diskusije.

Pre svega radi se o Uredbi vlade NR Srbije, koju je potpisao tadasnji ministar pop Vlada Zecevic. Uredbom se privremeno ogranicava povratak onim Srbima koji su na KiM kolonizirani posle 1925. godine i kojima je zemlja dodeljena od strane kralja Aleksandra Karadjordjevica. Ostali Srbi starosedeoci su mogli odmah da se vrate na svoja ognjista. Posle godinu dana ova uredbe je ukinuta. Dakle, to o cemu ti prica je poluistina. A poluistine su gore i od najvecih lazi, jer deluju uverljivije. Uredba, odnosno zabrana je postojala, ali si je ti svesno ili iz neznanja izvitoperila.

Drugo, imam utisak da ti ne znas, ili samo povrsno poznajes, deo istorije koji govori o Velikoj seobi Srbalja pod Arsenijem III. Ovaj Arsenije je bio srpski patrijarh. Pose ovog velikog egzodusa, usledila su niz manjih talasa iseljavanja, zbog velikog nedela Turaka koji su drasticno kazljavali Srbe zbog uciesca i pobuni na poziv austrougarskog kralja Leopolda. U prazan prostor su se useljavali Siptari i to samo muslimanske veroispovesti. Toliko o Kosovu.

Zanemarila si i druge argumente koje sam naveo u prethodnom postu. Ako si u Srbiji mogla da kupis hektar zemlje za hiljadu dolara, a da prodas hektar na Kosovu za 10 hiljada, ne bi ti ni casa casila. Takvi smo mi Srbi. Zato je Milosevic i zabranio prodaju zemlje na KiM. Medjutim, to nije pomoglo. Zemlja se i dalje prodavala.

Ne znam sta je po tebi Tito trebao da ucini u Srbiji pa da udovolji tvojim aspiracijama? Trebalo je da budes odredjenija, konkretnija.

Draga Marli, ti o bratstvu i jedinstvu nista ne znas. Nas su zavadili politicari posle Tita uz svesrdnu pomoc Zapada. Pa, naravno, to ne prija tvojim usima, a ni profasticko-demokratskom zutom rezimu pod novim globalistima. Citas li ti novine? Gledas li ti TV vesti?

Jasenovac? Da li ista znas o Jasenovcu. Da li znas ko je autor izuzetnog spomenika zrtvama ustaskog zlocina u tom paklu, na tlu nase bivse domovine. Otkuda znas da je tamo stradalo 700 hiljada Srba. U tu brojsku si trebala da uneses i Hrvate, i Cigane, i Jevreje. Kako ti znas da je bilo 700 hiljada ubijenih Srba, kada je, kako ti kazes, sve unisteno?

Marli, promeni naocare, isuvise su tamne!

===============================
Religija je opijum za mase!
Freelance nije na forumu   Odgovori sa citatom