Pogledajte jednu poruku
Old 01.06.2008, 09:21 PM   #133
dollar

dollar's Avatar

Status: Moderator
Korisnik od: 23.12.2006
Godine: 22
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku dollar

Citat: Autor citiranog posta Ivaan
Jel ti uopste razumes ono sto ja pricam? O kakavoj ti dobroti pricas? Ko je kriv ateistima sto oni ne veruju u Boga i sto ne zele da se mole zarad sebe? Posto ateisti ne veruju u Boga, ne vidim razlog da uopste pricas tako kako pricas, jer za tebe to sve ne postoji.
Pricam o dobroti beskonacno dobrog Boga.
Posto ti nisi ateista, ne vidim razlog da uopste pricas tako kako pricas, na ovoj temi.. ovako mozemo u nedogled, ali to mi nije cilj.
Citat: Autor citiranog posta Ivaan
Ko god zamoli Boga za pomoc (bio on vernik ili ne) dobice pomoc u onolikoj meri koliko je sposoban trenutno da primi ili razume. Ko ne trazi pomoc, tesko da je ce dobiti i nema pravo da se ljuti ili prica o necijoj dobroti. Kada bi se Bog samovoljno mesao u nasu volju, kako bismo onda uopste imali izbor slobodne volje. The End.
Ko god zamoli doktora za pomoc (verovao on u medicinu ili ne) dobice pomoc u onolikoj meri koliko je njegovo telo sposobno da primi (koliko je odmakla bolest, kakve su povrede i sl). Ko ne zove doktora, tesko da ce doktor sam doci i nema pravo da se ljuti ili prica o nekoj medicini. Kada bi se doktori samovoljno mesali u nase zivote, kako bi smo uopste ziveli od doktora.
Razlika Bog - doktor: doktor daje opipljive rezultate (pored toga sto on u stvari postoji, a Bog ne).
Freelance je to odlicno rekao:
Citat: Autor citiranog posta Freelance
Dete, ili roditelj ti se tesko razboli, da li se svojom slobodnom voljom obracas Bogu, Isusu ili svetom Duhu i zatim cekas da nastupi ozdravljenje? Ne, jer to bi bila najveca glupost koju ti ne zelis da cinis. Prvo sto ces uciniti je da pozovoes hitnu pomoc ili odvedes bolesnog clana porodice u ambulantu, bolnicu, pa kad ga predas u ruke lekarima, ti relaksiras i cekas rezultat. Onda mozes da se svojom "slobodnom voljom" molis bogu do mile volje, ali ces resenje tvog bolnog problema ocekivati od lekara i bolnickog osoblja.