Japan ima fenomenalnu vojnu industriju i fenomenalno skrivenu, sa time ne da se ne hvale nego je i kriju. Svajcarska je jos od 1514 godine neutralna i ta medjunarodna neutralnost je potvrdjena u svim zemljama. A i sta ce joj oruzje kad je okruzena Nemackom, Francuskom, Italijom i kad deo naroda tih drzava zivi u njoj, kud ces vecu vojsku

Nemoj pogresno da me shvatis, ali vojska je stub drzave. Ali ne bilo kakva vojska, ne kao ova nasa jadna i bedna. Vojska mora da bude placena i profesionalno obucena, da ne nabrajam sad njena prava zaduzenja navescu njene druge prednosti. U neratnim situacijama ona je "hitna pomoc" drzavi i tu je da prva priskoci u pomoc kod poplava, ogromnih pozara... Nadji neke knjige u kojima se spominju delovanja vojske i videces za sta je sve ona potrebna. Ali kljucni preduslov jake vojske je odlicna ekonomska situacija kako bi drzava imala velike prihode od poreza.
Drzava ne sme da se mesa u trziste, jer se takva trzista smatraju polu dirigovanim od strane politicara gde moze doci do sukoba interesa (posto se svaki politicar osim politike bavi jos necim).
Sto se tice radnika, Drzava mora da brani njihove interese kako bi pokazala lojalnost. Firme moraju da shvate da i mi, kao i svaka druga drzava mislimo na gradjane i da kao i svaka druga drzava i mi odredjujemo neka pravila. Slazem se ja sa tobom konkurencija mora da postoji, i njene prednosti, kada se ona izvodi na lep i civilizovan nacin su od velikog znacaja za razvoj privrede. Ali sta se desava, posto ne postoje odredjena pravila pojedini mali privrednici (str, trafike, butici...) misle da su njihove radnje kompanije i oni pocinju da se ponasaju bahato - CAST IZUZECIMA ne bi zeleo nikog da uvredim.
Prema istrazivanjima u srbiji je preko polovine radnika nezadovoljno odnosom njihovih nadredjenih premanjima, komunikacija sa nadredjenima je jako slaba... Od nekih sam cak cuo da ih sefovi maltretiraju, nedaju im odmor, placa doprinose na platu od 30.000 a plata je 20.000... Pa to ne sme biti cena konkurencije, ali kad bi na nasem trzistu postojala konkurencija pa i da se ne zalimo, ali ovo danas je mazanje ociju, OVA PRIVATIZACIJA, pa to je jos gore od monopola. Firma u monopolskoj situaciji i vredi nesto (sala)

Drzava mora da presece i stane na noge, pojaca svoj uticaj prvo u svom dvoristu pa tek onda u tudjim. A onda jasno i glasno uvede neka pravila koja nece menjati svaka budala koja dodje na vlast a da bi se to desilo mora svako da radi svoj posao.
Ekonomisti - ekonomiju, pravnici - prava, masinci - inzenjering...