Pogledajte jednu poruku
Old 29.05.2008, 06:15 PM   #7
Zulfikar

Zulfikar's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 19.04.2008

Shadowed,nemam nekog iskustva sa otvaranjem tem i pokretanjem istih.Ako uredjivacka ekipa odluci da teba da se brise tema onda u redu.
Sto se tice Dollara voleo sam da se nije javio u ovoj temi,jer on kao da zivi u nekom svetu u kome treba Kur'an da se "boji" nauke i njenog razvoja

Ipak,nadam se da ga ne vredja ovo sto pisem,nije mi to cilj.

Sto se tice vrbovanja ja to ne bih tako nazvao.Jednostavno,postirao sam tekst koji govori o da ajeti iz Kur'ana nisu u suprotnosi sa naukom.Izmedju ostalog danas se u svetu vode naucne debate na tu temu,ali bez obzira nije problem i da se brise ako administracija tako odluci...

Citat: Autor citiranog posta dollar
View Post
Koliko je meni poznato, i koliko sam ja ranije citao neke delove Kurana (zaista nisam previse), 'tarik' je prevodjeno kao 'Venera', pa je to cesto izazivalo raspravu.
Tacno je da je prevodjeno kao zvezda Danica(ili Venera),cak sam naisao i na prevod reci "tarik" sa "nocni posetilac",a pod time su valjda mislili na neku zvezdu.Dakle,pokusavali si otkriti sta zapravo ta rec znaci,a nimalo nije cudno da su verovali da je u pitanju zvezda(posebno dakle Venera)za koju komentator Katade kaze da se nocu vidi.

View Post
Nauka otkriva pulsare.. menja se prevod, jer im sada ovo izgleda logicnije. Slicno je bilo i sa Biblijom. Ljudi su spaljivani jer su govorili da je Zemlja okrugla, jer je to smetalo crkvi.
Ko zeli moze i stara tumacenja (ne prevode) da koristi,ali zar ima smisla cak i kada se dokaze da neko tumacenje nije ispravno?Sto se tice prevoda takodje mogu nastati greske,jer prevodjenje sa Arapskog koji ima npr 5 000 000 reci,na Bosanski koji ima dosta manje dovoljno govori

Sto se tice Biblije njima je istina o tome da je Zemlja okrugla smetala iz razloga sto dokazuje neistinitost Biblije u tom delu koji govori da zemlja nije okrugla(mislim da postoji taj deo,neka me neko ispravi ako gresim!)A kada je Biblija neistinita u jednom delu vise se nemoze nazvati 100% istinom datom od Boga.

View Post
Medjutim, sada se prica da su to pogresna prevodjenja. Hmm.. hoce li se jednom neka od svetih knjiga prevesti tacno, pa da je ne menjaju kako dune vetar? Opste poznato je ono: 'I djavo moze citirati Bibliju (u ovom slucaju i Kuran) za svoje potrebe'.
Najbolje bi bilo ne prevoditi,ali nekada je i to susta potreba.Otkud sad to da vjerujes u djavola :tongue:

View Post
Pristrasan sam samo zato sto trazim objasnjenje za tvrdnju: 'to nije tacno'? Mislim da sam se dovoljno posvetio temi, da mogu da ocekujem postovanje od sagovornika. To do sada nije bilo postovanje.
Izvini,mozda mi se negde nepostovanje omaklo

PS.Neka si se javio

Poslednju izmenu radio/la Zulfikar: 29.05.2008 u 06:40 PM.
Zulfikar nije na forumu   Odgovori sa citatom