|
Citat: Autor citiranog posta Leptir |
|
|
|
|
|
Kao prvo: Da Bog postoji verovatno bi spasavao neke neduzne ljude koji umiru! Primer je moja komsinica kojoj je dete umrlo od raka kada je imalo 3 godine. Znam sad ces ti meni reci da za to nije kriv Bog nego njeni preci,znaci i na to ti kazem pa opet nema Boga! |
|
|
|
|
Niko nije imun na smrt i nacini na koji neko moze da umre su raznovrsni. Neko umre od bolesti, neko umre od starosti, neko pogine u ratu, ..... Zar Bog nije mogao sve te smrti da spreci i zaustavi? Zar Bog nije mogao da umesa svoju volju u tudju volju? Zar Bog nije mogao da zaustavi Trumana da baci atomsku bombu na Japan i pobije gomile neduznih ljudi? Verovatno je mogao, ali nije zato sto je to bila necija volja. Ako ne znas sta znaci slobodna volja koja je svima data, onda mozes da naucis. Nazalost, zivimo u takvom trenutku i takvom svetu gde mnogi ljudi ispastaju zbog drugih ljudi, a ne zbog Boga.
|
Citat: |
|
|
|
|
Kao drugo:Skoro svi "vernici" koje poznajem nisu bas tako privrzeni zapovestima koja su jel jedina ispravna! Hocu da kazem da i lazu i prave spletke i jos ko zna sta sve,za razliku od neverujucih,ovo odgovorno tvrdim,jer oni ne lazu i pretezno su mnogo humaniji od verujucih! P.S." Zvacu nas verujuci i neverujuci,jer je to najpravilnije po misljenju vernika zato VERNICI tj. Vi verujuci vidite kako smo i mi neverujuci dobri,a ne zli." |
|
|
|
|
Ne znam kakave veze ima sa Bogom to sto neko ne postuje zapovesti i kako to ne postovanje umanjuje postojanje Boga? Sigurno je da ima mnogo popova i monaha(a da ne pricam o obicnim vernicima) koji se ne pridrzavaju svih zaposvesti, ali to ne znaci da Bog ne postoji.
|
Citat: |
|
|
|
|
Kao trece:Ne mogu da pojmim da mozete da
da verujete da Vas duh postoji ,pa dal je moguce da verujete u nesto sto nikada niko nije video?
Mogla bih ovako danima da ti pisem i dokazujem da Bog ne postoji...
Boga je izmislio narod zato sto je svakome sa verom u nesto mnogo lakse nego da za sve okrivljuje sebe,ovako ce reci "mi smo stvoreni da budemo gresni"
|
|
|
|
|
Upravo tako, kad budes mogla da pojmis, onda ces shvatiti kako ljudi mogu da veruju u Boga, sad ne mozes, jer ti to ne pojmis.