Pogledajte jednu poruku
Old 27.05.2008, 03:12 PM   #28
Sir-Mare

Sir-Mare's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.05.2008

Citat: Autor citiranog posta cuore_sportivo
View Post
Na tvoju zalost procitao sam mnogo vise od dve knjige i dva novinska clanka. Sto se tice kreditiranja drzavrnih projekata - molim te ispricaj mi jos malo nesto o tome posto vidim da si jako upucen i da si bio savetnik na njima.

Dalje sto se tice vrednosti firme - naravno da se forma prodaje onome ko ponudi najvise a ne onome ko ce da izvuce maksimum iz nje. Izuzetno mi smeta ta socijalna kategorija kod privatizacije - odjednom se une radnici koji i ovako nisu primili platu deceniju i kusur!

A to da ce meni da se smeju ljudi - nema problema. Ti koji se ca se smeju i treba da se smeju jer na kapiraju nista u zivotu
A ako mislis da ce neka velika i ozbiljna svetska finansijska organizacija jeftino dati sredstva drzavi ciji je kreditni rejting BB- grdno se varas - sto je nizi kreditni rejting to su sredstva skuplja. Samo ako ti kazem da FIAT ima BBB- kreditni rejting sto je mnogo vise od BB- a Bugarska ima A-. Sada malo razmisli ko mo ce dobiti jeftinija sredstva!

Ali ponovo te molim da mi ispricas svoja iskustva u finansiranju projekata - mozda naucim nesto od tebe!

A ova prica o kreditnom rejtingu ti pokazuje jedan od menefita ulask uj EU!
Pa nisam bio savetnik, ali o tome ne pricam jer se ne razumem u to "kao ti".
Trebalo bi da znas da je kreditni rejting gruba procena i da sluzi samo za orijentaciju, u kom pravcu ce se razgovarati.
Ti si tipican primer okorelog kapitaliste koji samo gleda u zaradu, ne misleci pritom da u ovoj drzavi postoje ljudi koji nisu u stanju da rade, a kao i mi imaju pravo na lep zivot.
Nepraveci socijalni program paralelno sa privatizacijom, drzava ulazi u situaciju da od ljudi koji su dobili otkaz najveci broj cine stariji od 40 god (uglavnom imaju decu srednjoskolce). Ovako los socijalni program ne moze odmah da se odrazi na srbiju. najpre ce veliki broj ljudi ziveti od socijalne pomoci, njihova deca ce biti oslobodjena skolarina... sto ce dodatno opteretiti budzet, kasnije se javlja pad proizvodnje koji ce prouzrokovati povecani uvoz i definitivno usporiti napredak srbije.
A sto se tice tvoje izjave o socijalnom programu, trebalo bi da znas da samo Hitler nije imao socijalni program jer je govorio da samo borci (radno sposobni) mogu da opstanu.
Ali sve je to ok, danas je demokratija i svako ima pravo na svoje mislenje, pa i ti na takvo. Ne valjda sto se tako drcno obracas, promeni to ako mozes jer ce ti biti teret u zivotu.
Pozdrav za tebe

Poslednju izmenu radio/la Sir-Mare: 27.05.2008 u 03:36 PM.
Sir-Mare nije na forumu   Odgovori sa citatom