Ukidanje carina, sto ce omogciti invenstiranje stranog kapitala u nasu privredu, jer to su svakako olaksice s obzirom da je u porastu dislokacija stranih firmi u novo pridruzene zemlje EU-ji (upravo zbog jeftinije radne snage) ali i radi jednostavnijeg transporta u tim isim zemljama ili zemljama bliskog istoka, Afrike,.... takodje ukidanje carina moze da omoguci i bolji izvoz u Zapadnu Evropu, da ne moraj da se rade sva ona ispitivanja koja su do sada ljudima unistavala po par slepera povrca ili voca na granicama (igrom slucaja spomenuh agrar), isto se odnosilo na ma koji proizvod.
Po meni najnegativnije bice to sto ce doi do jos veceg odliva mladih i pametnih ljudi, mada mozda i gresim s otvaranjem novih postrojenja kod nas, mozda ce deo i ostati tu, jer ce biti idealno da neko ko je strucan, govori vise jezika, radi isti posao za tu firmu ali u svojoj zemlji.
cene bi trebalo da najzad budu Evropske, sto znaci : niza cena hrane, ali veca cena alkohola i cigareta......
O viznim olaksicama da ne pricam, jer svima je dosadilo da ceka u redu.
Mada, ja nisam expert, ali cini mi se da ce privatizacija do tada biti gotova (da su je i odradili namerno pre pridruzivanja EU) jer onda ce taj "pojedinac" da proda ono sto je kupo sada, nekom strancu. Ili pak, je to sto je sagradio s kreditom iz fonda za razvoj Srbije, koji ima grejs period od 5 godina, pa ce da proda "SVOJU" firmu strancima, otplati kredit, i ostane mu "nesto sitno"......da ne mora da radi do kraja zivota....
Ipak je malo vise stvari ZA...........bar po meni, mada ono sto je nekada bila srednja klasa, opet ce da nadrlja najvise
Poslednju izmenu radio/la sandra35: 17.05.2008 u 08:52 PM.
|