|
|
|
|
|
|
|
Mrzi me raspravljati,ali citajuci jedan sajt o evoluciji nisam mogao da vjerujem sta pricaju. |
|
|
|
|
"Neki sajt" bas i nije referenca.
|
|
|
|
|
|
|
Pametnom covjeku nije tesko da zakljuci pomanjkanje dokaza evolucionistima,dokaza koji bi opravdali neke njihove teorije. |
|
|
|
|
Manjak dokaza ne znaci nepostojanje istih. Opet s' druge strane, postoji prilicno dokaza koji potvrdjuju teoriju evolucije.
|
|
|
|
|
|
|
Da me nebi ti pogresno shvatio ja neznam puno o tim teorijama.Medjutim zasto ne prihvatiti ono sto je istina kod evolucionista i kod kreacionista i zasto ne odbaciti neistine koje se nadju kod istih?
Neka nam objektivnost i istina budu kriteriji,a ne pristrasnost i neistina. |
|
|
|
|
Ispavan stav, samo je bitno da ga ispravno i sprovedes.
|
|
|
|
|
|
|
Pa ne ulaze materije u celiju tek tako kad hoce,kako hoce i koje hoce,tu postoji cela organizacija,"pregledanje pasosa","robe" isl  |
|
|
|
|
Nije on ni rekao da mogu bilo koji delovi, vec upravo delovi boinga. Medjutim, ono sto jeste rekao je da u celiju te materije koje ulaze (a i izlaze) mogu da udju sa bilo koje strane. Sto je i tacno u vrlo velikoj vecini slucajeva (tamo gde nije su vec u pitanju slozenije - specijalizovane celije).
|
|
|
|
|
|
|
Zakonitost u prirodi,zato "zna" da se vrati na zemlju.Medjutim,puno zakonitosti i preciznosti vlada u samoj celiji pocev od aminokiselina,do stvaranja proteina itd.Nista nije ostavljeno tek tako i slucajno,duvanjem uragana,nekakvom evolucijom,vec je sve na neki nacin isprogramirano.Pitao bih te da li prolaskom vremena,da li je logicno da se stvaraju savrseniji organizmi(ako zastupas takvu teoriju)??? |
|
|
|
|
Kao sto rekoh, u pocetku je slucajnost igrala veliku ulogu, medjutim onda nastupa princip selekcije koji je sasvim logican. Oni koji imaju osobine da opstanu - opstanu. Ne uvek, ali cesce od onih koji nemaju. Varijacije i dalje nastaju slucajno i medju tim varijacijama opet opstaju oni koji imaju vise sanse za to. To mozes da primenis na proteine, razna druga jedinjenja, celije, visecelijske sisteme, organizme.
Postoje cak i kompjuterski programi koji rade po istom principu. Nemaju nikakav program kako trebaju da se ponasaju, samo okruzenje koje utice na njih a vremenom nauce sta trebaju da rade.