|
Citat: Autor citiranog posta dollar |
|
|
|
|
|
Sta evolucionisti ne priznaju? Abiogenezu ili to da je Bog stvorio zivot? |
|
|
|
|
Mrzi me raspravljati,ali citajuci jedan sajt o evoluciji nisam mogao da vjerujem sta pricaju.
Pametnom covjeku nije tesko da zakljuci pomanjkanje dokaza evolucionistima,dokaza koji bi opravdali neke njihove teorije.
Da me nebi ti pogresno shvatio ja neznam puno o tim teorijama.Medjutim zasto ne prihvatiti ono sto je istina kod evolucionista i kod kreacionista i zasto ne odbaciti neistine koje se nadju kod istih?
Neka nam objektivnost i istina budu kriteriji,a ne pristrasnost i neistina.
|
|
|
|
|
|
Nisam rekao da ne postoji zakonitost o tome sta celija u sebe unosi. Gde si to procitao?
A sa koje strane.. koliko ja znam, celijska membrana vrsi transport materija u celiju, a opet, ona povrsinski prekriva celiju. Koja zakonitost tu postoji? Sad me bas interesuje  |
|
|
|
|
Pa ne ulaze materije u celiju tek tako kad hoce,kako hoce i koje hoce,tu postoji cela organizacija,"pregledanje pasosa","robe" isl
|
|
|
|
|
|
Baci loptu u vis i reci mi odakle ona zna da treba da padne na zemlju? |
|
|
|
|
Zakonitost u prirodi,zato "zna" da se vrati na zemlju.Medjutim,puno zakonitosti i preciznosti vlada u samoj celiji pocev od aminokiselina,do stvaranja proteina itd.Nista nije ostavljeno tek tako i slucajno,duvanjem uragana,nekakvom evolucijom,vec je sve na neki nacin isprogramirano.
Pitao bih te da li prolaskom vremena,da li je logicno da se stvaraju savrseniji organizmi(ako zastupas takvu teoriju)???
|
|
|
|
|
|
Hemijske reakcije. Ako pitas zasto one deluju tako, odgovor je: uslovljavaju ih prirodni zakoni. Ako pitas ko je uspostavio prirodne zakone, na to ti jos neko vreme necu odgovoriti. Cekam da se jos malo bolje prouci Veliki Prasak, pa da mogu da argumentujem ono sto pricam.  |
|
|
|
|
Nije problem,Big Beng je cinjenica...
|
|
|
|
|
|
I hajdemo jos jednom. Evolucija se ne bavi nastankom prve celije. Za evoluciju je nebitno da li je ona nastala slucajno, ili su je doneli marsovci, ili je pala sa meteorom, ili ju je Bog stvorio.. Njen opseg izucavanja pocinje od prvog jednocelijskog organizma sposobnog za reprodukciju. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vera ti govori i da je Bog stvorio Zemlju za jedan dan, univerzum za jedan dan, coveka za jedan dan itd... Ne bih se slozio sa tim... nikako. |
|
|
|
|
I ako se ne slozis sa tim to biva kao neki dokaz ;)
|
|
|
|
|
|
Znam za sajt (jbg, procitao sam isuvise tekstova kreacionista, imam par knjiga kod sebe itd.. ). Ako hoces na nasem jeziku, mogu ti i ja postaviti linkove za tone tih knjiga. Mada, sve se svode na isto - nauka laze, Biblija je u pravu.  |
|
|
|
|
Zasto tako kazu,sta mislis?Zasto ne kazu nauka je u pravu onde gde stvarno jeste,gde je dokazano i kada postoje cinjenice(ne teorije i hipoteze)?Ja mislim da ce tada morati da kazu da Biblija gresi kod nekih pitanja,zar ne?
"Meni ovo ne moze da dosadi

"
Evo i meni je vec pocelo da se svidja ;) :D
PS:Jesi li citao knjigu "Podvale teorije evolucije"?