Pogledajte jednu poruku
Old 13.05.2008, 11:02 AM   #302
MARLI

MARLI's Avatar

Status: Globa(L)
Korisnik od: 16.02.2007
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku MARLI

Citat: Autor citiranog posta Achilles
View Post
Izgubili su vrlo vazne glasove koalicionog partnera DSS-a. Pa sa njima su na proslim parlamentarnim izborima imali 128 poslanika, dakle samo SRS i DSS. Sada imaju 108, znaci ni blizu vecine. Zato su na gubitku, i mozemo da se pravimo ludi sad koliko hoces, ali svi dobro znamo da je to istina.
Mislim da je ovo tema o SRS,a ne o DSS.
DSS je izgubio najvise, mislim negde oko 5%.
Ali su Radikali ipak dobili vise glasova nego prosli put, tu ne ulazim u to sto je bila veca izlaznost pa im zbog toga opao broj mandata. Bitan je broj ljudi koji glasa za njih. Taj broj je veci. Drugi me ne zanimaju a nije ni tema o njima.

Citat:
Mozda sam i nisam video taj deo eto priznajem, ali sigurno da nisu bili tako glasni. No za palmu sumnjam da si u pravu, evo najiskrenije. Kazem ti, covek je bio cak i protiv povlacenja ambasadora koje su priznale kosovo. Jedini razlog sto je usao u koaliciju sa SPS-om je da bi usao u skupstinu, nista drugo.

Sto se tice SPS-a konkretno, oni mogu da udju u koaliciju sa SRS-om, ali pogledaj malo po televizijama koliko su uzdrzani od izjasnjavanja.

SPS inace u svom programu (kada se uzme u obzir samo program, a ne istorijat njihove politike) imaju jedan socijalisticki levicarski program, kakav imaju i vecina vladajucih stranaka u EU. Ovo im je prilika da ih konacno svet (EU pre svih) prihvati, i da skinu kalju sa sebe.
Nema ja sta da budem u pravu za Palmu, dao je covek izjavu nisam to ja rekla. :D

Dragan Marković Palma, predsednik JS rekao je juče da koalicija SPS-PUPS-JS treba da formira vladu sa onima koji se zauzimaju za ulazak Srbije u Evropu, ali s Kosovom i Metohijom.
Marković je kazao da je reč o njegovom mišljenju i da koalicioni partner SPS-PUPS-JS mora da prihvati njihove principe socijalne pravde, ekonomsku stabilnost i borbu protiv bele kuge.

(24sata)

Predsednik Jedinstvene Srbije [JS] Dragan Marković - Palma izjavio je u Jagodini da 'nikada neće izneveriti i napustiti koaliciju SPS-PUPS-JS, sa kojom je učestovao na parlamentarnim i lokalnim izborima'.

'Ja sam principijelan čovek i nikada ovu koaliciju neću napustiti. Koalicija će doneti konsenzusom odluku šta će raditi, a naša mišljenja su 95 odsto slična', rekao je Marković na konferenciji za novinare.

(rts)