Pogledajte jednu poruku
Old 09.05.2008, 01:39 PM   #126
Ivaan

Ivaan's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 27.05.2007
Godine: 28

Citat: Autor citiranog posta dollar
View Post
1. Vrlo plitko razmisljas za nekog ko se poziva na tako neke stvari.
Moja razmisljanja se razlikuju u zavisnosti sa kime diskutujem. Sa plitkima razmisljam plitko, jer plitki samo plitko mogu da razumeju.
Citat:
3. Izvini, kako dolazis do sustine kada svako to dozivi razlicito?
Postoji nesto sto se zove Krajnja Stvarnost. Ta Krajnja Stvarnost je ono sto se naziva Bogom, a Krajnju Stvarnost mozes uvek da iskusis i dozivis na bezbroj nacina u zavisnosti od tvoje perspektive na Krajnju Stvarnost. Ako na trgu pocne da pada kisa i u tom trenutku se nadje nekoliko ljudi, neki od njih ce nastaviti da setaju po toj kisi kao i pre nego sto je padala, drugi ce poceti da trce, jer imaju skupo odelo, treci ce poceti da igraju na kisi, cetvrti ce poceti da psuje kisu, jer je ne voli,... itd. Sta je razlika u ovim iskustvima sa kisom? Jel necije iskustvo mozda manje ili pogresno samo zato sto je na kisu tako reagovao? U ovom slucaju Kisa Je Krajnja Stvarnost, a nasa perspektiva i nacin na koji dozivljavamo kisu je nase iskustvo. Kisa je padala za svakog isto, sa istom velicinom kapljica, sa istom brzinom, .... ali je nju svako doziveo na svoj nacin. Niko ne moze da promeni cinjenicu da kisa pada, niti da na nju utice, ali svako moze da menja iskustvo o kisi menjajuci nacin kojim gleda na kisu.

Citat:
Hahahah da.. :D A koji su to delovi odvojeni, cime i od cega?
Citat:
Na ta pitanja odgovore nisam dobio.
Vrlo dobro znam na koji nacin mozak funkcionise. Samo ocigledno ja gledam nauku, ti uvodni pasus nekog teksta, koji od prilike nisi ni razumeo.
Video sam koliko znas o mozgu. I jel si ti shvatio uopste o cemu su oni pricali u tom tekstu? Posto znam da si poznat po tome da tumacis i shvatas mnoge stvari pogresno? Jel mozes da nam odgovoris zasto oni kazu da ne znaju kako regioni u nekim delovima mozga komuniciraju stvarajuci kompleksne aktivnosti? Jel mozes da nam kazes kako se to desava? Jel si ikada cuo za "problem povezivanja"?
Citat:
Kad smo vec kod guglanja, kada izguglas tekst, procitaj ga celog, a ne samo uvodni pasus, pogledaj radove na tu temu i.. prouci nervni sistem.
I molim te, nemoj se oslanjati na sopstveno iskustvo u zelji da saznas kako mozak funkcionise.
Ja sam to jos davno procitao, a ti tek sad. Jel 2006 godine nisu znali za nervni sistem? Reci mi koji deo mozga sastavlja sve informacije iz raznih delova mozga u jednu celinu?
Citat:
Simpaticno. Hiljadugodisnje tradicije u verovanje u svemoguceg Boga su pale u vodu. Bar se napreduje po tom pitanju.
Nisam znao da moja recenica moze da srusi jednu tako dugu tradiciju :D Hvala
Ivaan nije na forumu   Odgovori sa citatom