@ Ivaane
Da,"ludi amerikanci" ali oni su prosto otvoreni za sve mogućnosti,nisu ograničeni kao mi.
Ovde te odmah okarakterišu kao psihijatrijski slučaj.
Knjiga je ekstra,primerena današnjem vremenu jer i pored svega ljudi se sve više okreću duhovnom.A u nedostatku duhovnih učitelja prepušteni smo sami sebi i dobroj literaturi.Posebno mi se sviđa jer ima mnogo pitanja koja i mene muče,a nisam imala priliku da razgovaram o tome sa nekim ko je relevantan.
Ljudi polako pocinju da shvataju sta je ustvari duhovnost. a ralog tome je polako budjenje ljudske svesti. Mislim da je doslo vreme kada ce duhovnost poceti ubrzano da se siri i to mozemo svakodnevno da vidimo.
Potpuno se slažem sa tobom,to je prosto neminovno.Kažu da sve više ima ljudi koji svesno koračaju kroz život.A takvi pretstavljaju opasnost i pretnju,jer se ovi uspavani uplaše kad se pojavi neko ko razbija njihovu iluziju života.
Ušli smo u doba kada je sve izopačeno i okrenuto naopačke,morala i manira nema,zavladao je prostakluk,pogotovo u našem društvu.A sa druge strane evolucija svesti je neminovnost koja se već događa i ona nam je jedini spas.
Ono sto mi je zanimljivo isto, jeste ljudi koji postavljaju pitanja kao da samo oni znaju da postavljaju pitanja, a da ja ili neko drugi nije postavljao ta ista ili slicna pitanja sebi
. Razlika je u tome sto sam ja potrazio odgovore na svoja pitanja, a oni su idalje ostali na svojim pitanjima i stoje u mestu, misleci da niko nema odgovore na njihova pitanja, jer su oni izuzetno pametni
. Bog se ne trazi u pitanjima, vec u sebi, ali nije moj problem sto ljudi ne znaju sta znaci traziti ga u sebi
Uopste se ne uzbudjujem zbog tudjeg neverstva, jer polako dolaze druga vremena, a sva njihova znanja se zasnivaju ne na llicnom, nego na tudjem koje citaju na internetu.
Da,tako je najlakše,u suprotnom morao bi da imaš lično mišljenje,stav.
Ti ljudi pitaju,a ne žele zaista da saznaju odgovor,jer da ih to iskreno zanima našli bi put do odgovora.
Oni pitaju radi pitanja,pitanjima potvrđuju svoju teoriju o besmislu jer smisao nosi sa sobom
odgovornost prema životu.Ovako žive u svetu gda je čovek bog,gda je sve dozvoljeno,sebično sprovode svoju volju,a ne vide da su zarobljeni u začaranom krugu svojih strasti i strahova.To su ljudi svakodnevnice,uspavani i slepi jer ne žele da otvore oči.Previše su zbunjeni i uplašeni da pogledaju u sebe jer dobro znaju šta će videti,znaju koliko su slabi,nesrećni i pokvareni.
Ne kažem da ja nisam takva ali bar imam hrabrosti da prihvatim svoje mane,da priznam greške i da se iskreno pokajem.
Tako da, kada sam prvi put procitao knjigu ostavila je na mene utisak i poceo vise da razmisljao o svemu tome i sta je sad tacno - da li ova knjiga ili biblija i religija?
Mislim da ova knjiga ne isključuje bibliju i hrišćanstvo,pa čak i druge vere i filozofije.Meni je zanimljivo bilo da dođem do svog stava kroz kombinaciju raznih verovanja,a mislim da je hrišćanstvo najbliže mom mentalitetu,mada mi je zanimljiva i ezoterija.
Naravno, vremenom sam shvatio da niko nikada nece moci da mi da odgovor ili dokaz koji bi mogao u potpunosti da me ubedi i da odgovor na moja pitanja, sem ako ja sam ne probam sve to i pokusam sam da dozivim bilo sta od toga i vidim sta je istina. U slucaju da nikada nista ne dozivim, osetim, iskusim,... odbacio bi verovatno svu veru u Boga, jer sam vec bio na ivici toga. Ali ispalo je drugacije.
I ja sam se nekim čudnim spletom okolnosti našla na putu istine,i isto sam morala sve da iskusim na svojoj koži.
I sto je zanimljivo - ko god se bavio duhovnoscu neko duze vreme, taj nikada nije odbacio Boga, a znamo da su mnogi ateisti odbacili ateizam i poceli da veruju u Boga, jer su im neka iskustva sva ubedjenja promenila. I dokle god postoje oni koji govore da nema Boga samo zato sto im neka knjiga nije logicna ili ga nikada nisu videli, a pritom nikada nisu radili na tome, sa takvima cu se uvek sprdati i smejati.
Opet se potpuno slažem sa tobom.A sa ovim poslednjima ni ne možeš naći zajednički jezik,kao hoće da čuju,a okovi "razuma" im ne dozvoljavaju.
Sa onima koji su Boga pronasli, sa njima nema sta da pricam
Tisina govori sama za sebe, jer iz tisine sve nastaje 
Nama je lako da se sporazumemo i da se međusobno poštujemo jer znamo koliko je truda bilo potrebno.A kada jednom otkrijemo tajnu ljubavi više nam je niko ne može oduzeti.
Tako je malo onih koji uživaju u tišini,koji čuju njenu punoću i u stanju su da se opuste osećajući da je večnost ovde i sada,a da ljubav nikada neće prestati i da nas ljubav čini besmrtnima-sada i uvek i u vekove vekova,amin.