Pogledajte jednu poruku
Old 08.05.2008, 11:28 AM   #51
Ivaan

Ivaan's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 27.05.2007
Godine: 28

Citat: Autor citiranog posta Shadowed
View Post
Ne mogu sada da nadjem post da bih citirao, ali rekao si da si ti bog i da je bog ti. Kasnije za sebe i boga da ste isto. Nisi pominjao nikakve sustine.
Pa ako ja postojim od istih onih stvari od kojih postoji i Bog, kako onda u dubljem smisli ja i on nismo ista stvar? Danas imas i nauku koja govori da je univerzum sastavni deo nas kao sto smo i mi sastavni deo njega. Nismo istog oblika, ali sustina nam je ista.

Citat: Autor citiranog posta MARLI
Izvini mislila sam da je Bog svemoguc.
Ja sam te pitao da mi kazes sta je za tebe pojam svemoguc? Sta podrazumevas pod tim?

Nisi rekao da je vasa sustina ista nego da si ti Bog.
Mozete da budete deo neceg ''istog'', ali ne mozete da budete isto
Pa ako ti je lakse mogu i da kazem da sam energija kao sto je i sve ostalo u univerzumu? Jer se to cini prihvatljivijim samo zato sto ne koristim rec BOG?
Ok, ako prostor i praznina razdvajaju neke celine, kako ti mozes biti istovremeno ''nesto sto ta praznina razdvaja'' i ta praznina ?

Znaci ti si ta dva u isto vreme ?
Ja nigde nisam rekao da sam celina i praznina koja drzi sve celine na okupu. Ja sam rekao da sam celina koja se nalazi u prostoru. A praznina je ta koja se nalazi u svemu, pa i u tebi.
Ako vam je sustina ista , ne znaci da ste isto.
Sustina Zemlje i sustina Meseca su isto, pa je opet Zemlja Zemlja, Mesec je Mesec.
Nisu isto.
Ako nam je sustina ista, znaci da smo isto. Ako pogledas u bastu i vidis 10 razlicitih vrsta cveca, to ne znaci da su ta cveca razlicita stvar, vec da je to tvoj um tako napravio, ali njihova sustina je ista. Tako je sa svom materijom. Materija je materija, samo zavisi u kakvom stanju i kakvom obliku. Jel ti mozes da nadjes neku materiju, a da ona nije sastavljena iz istih stvari koje su prisutne i u samom univerzumu? Ne mozes.
Citat: Autor citiranog posta Shadowed
Ovo je diskutabilno. Ide malo filozofije, pa koga mrzi citati, upozoren je :]
Ljudsko telo (kao i sve ostalo), sastoji se od elementarnih cestica i praznog prostora izmedju njih. Znaci da je ta praznina deo ljudskog tela. E sad, zamisli situaciju da drzimo dlan uz dlan pritisnute. Jedino sto ih razdvaja je prazan prostor oko el. cestica koje cine nasa tela a koji nas takodje cini. Znaci, mi jesmo ono sto nas razdvaja (ili spaja, kako ti se vise svidja ).

Hehe, kapiram da ce Ivaan dobiti novi polet za pisanje posle ovoga :]
Pa ne treba mi polet :D ja sam to vec pomenuo u postu sa vodom, da u svakom atomu postoji praznina, ali ne mogu svima da objasnjavam sta to znaci.
Ljudi, da vas pitam nesto.

Jel stvarno neko misli da ovo ima neke veze s vezom , i o cemu vodimo raspravu ?

Mislim, Praznina ? To je samo Ivanovo iskustvo kako je spoznao sebe. Ja to mogu da razumem, ali da me neko osim njega ubedjuje da sam praznina, onda znaci da je i taj imao isto to iskustvo ?
Marli, praznina je iskustvo i celog budizma Budizam to zove Praznina, neke druge religije to zovu Bogom. U cemu je razlika? U klasifikaciji? Jel si cula da mnogi meditanti dozivljavaju iskustvo da budu jedni sa univerzumom? Taj fenomen sada i nauka istrazuje sa budistickim monasima.
Citat:
Ja u Prazninu ne verujem i ne verujem da moze da definise bilo sta ili bilo koga jer ne postoji.
Ti ne verujes u prazninu, ali si stalno prisutna u njoj :D Kako mozes da ne verujes, ako je praznina prostor i stalno se kreces kroz prostor? Drugo, ja nigde nisam rekao da je prostor, bukvalno prazan. Prazan je za tvoje oci, ali je ispunjen raznim energijama. Da je univerzum bukvalno prazan, onda ne bi mogao da se siri.

Poslednju izmenu radio/la Ivaan: 08.05.2008 u 11:59 AM.
Ivaan nije na forumu   Odgovori sa citatom
Marketing: