Pogledajte jednu poruku
Old 07.05.2008, 09:44 PM   #38
Ivaan

Ivaan's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 27.05.2007
Godine: 28

Citat: Autor citiranog posta MARLI
View Post
Ok, ako ja ne poznajem, a trudila sam se, kako znas da ti ''to'' isto poznajes ?
Na osovu kog iskustva ?
Pa pitanje je kako si se trudila i na koji nacin.
Citat:
Opisi mi kako izgleda taj Bog u tebi ?
U kom delu svesti si ga nasao ?
Nasao si ga dok si sanjao ili sta si vec radio?
Neka meditacija ?
Usao si u sebe ?
Gde si ga nasao ?
Spoznaja sebe, znaci upoznati sebe. Da bi upoznala sebe, moras i da radis na sebi da bi videla ko si. Da bi to radila, moras da se razvijas, a covek ima mnoge stvari koje su deo njegove genetike, ali su potpuno ne razvijene. Bog je energija, ti si energija i to je vasa zajednicka sustina. Kao sto i svaka materija ima istu sustinu, samo se razlikuje u kom je stanju. Mnogi od nas imaju neke talente za crtanje, pisanje,.... ali to ne mogu da znaju dok takve stvari ne isprobaju i ne osveste. Ako nisi svesna nekih svojih potencijala, to je isto kao i da oh nemas.
Citat:
Mislim da savrseno znam ko sam. Ono sto mozgom ne mogu da pojmim ne moze mene da definise. Zar ne ?
Da li stvarno mislis da znas koji su svi tvoji potencijali? Cime si to otkrila? Razmisljanjem ili tako sto si probala razne stvari?
Citat:
I ni jedan covek ne moze da bude Bog, jer sto rece Shadowed, ako smo Bogovi zasto onda nismo SVEMOGUCI.
A sta znaci biti svemoguc?
Citat:
Ti, ako mislis da si Bog, da li mislis da si svemoguc i da mozes da utices kao takav na sve oko tebe ?
Ja nigde nisam rekao da je moja svest i svest Boga ista stvar, ja sam rekao da je nasa sustina ista. Kada bi imao svest kao sto je ima i on, onda bi mogao da radim svemoguce stvari.
Citat:
Nadam se da si svestan da neke stvari ipak ne mozes da promenis niti da delujes na njih. (Ako pravilno razumem tvoj pojam da si ti Bog.)
Pa sad zavisi kako na koje.
Citat:
A sta ako kapljica vode bude novo more za sebe i podeli se na jos celina kako bi spoznala svoju celinu ? I tako do u beskonacnost ? Na primer. Ne mora tu da bude kraj.
Pa samim tim sto si u materiji, ti spozajes sebe. A deljenje celina u nove celine ide u beskonacnost, samo u nekom drugom smislu.
Citat:
''Praznina'' u prvoj recenici razdvaja a u poslednjoj drzi na okupu ?
Za prazninu sam rekao da je prostor, a univerzum je prostor i sve se nalazi u tom prostoru.
Citat:
Ali, zasto ta svest o sebi mora da bude povezana Bogom?
Zasto ne kazes za sebe : Ja spoznajem sebe na osnovu Praznine.
Sve sto je veca svest, to ti sve jasnije postaje da si deo jedne velike celine. Sve sto je veca svest, to je veca i spoznaja sebe o tome ko si i sta si.
Citat:
Ne mozes reci sledece : Ja sam ta Praznina (posto je Bog Praznina).
Ne mogu, niti sam rekao, ali nam je sustina ista i deo sam nje.
Citat:
Praznina razdvaja kapljice, razdvaja dakle tebe od drugih kapljica , ljudi ili cega vec, ali ti nisi ta Praznina.[/b]
Nisam, jer Praznina ima svoju svest, a ja svoju. Ali nam je sustina ista.
Citat:
Ti sebe spoznajes na osnovu Praznine (Boga) ALI NISI BOG (Praznina).
Sta sam?
Citat:
Kako mozemo da budemo u Praznini ?
Nismo u Praznini jer nas Praznina samo odvaja kako si gore napisao, i mi eventualno mozemo da sebe spoznamo na osnovu Praznine, ali nismo mi ta Praznina. Nismo Bog.
Mozemo, jer smo svi mi u prostoru.
Citat:
Praznina (Bog) Je oko nas ,ako cemo tako, a ne u nama.
A od cega je sastavljena materija?
Citat:
I iako mislim da Praznina nema nema nikakav znacaj, znaci niti nass povezuje niti nas odvaja, jednostavno je tu i postoji kao nista. Prosto ne deluje na nas ni u kom slucaju jer je ta Praznina Nista.

Verovatno zato sto pojmim tu Prazninu kao Nista i ne verujem u Boga.:rolleyes:
Bas tako, Praznina je Nista, a iz Nista nastaje SVE.

Citat: Autor citiranog posta dollar
View Post
Figurativno sam ja u pravu, zar ne? To si hteo da kazes?
A kako moralno nacelo nekog pojedinca ima veze sa Bogom? Jer mislis da je Bog neko ko ima moral i stvara moralna nacela? U nekim delovima sveta te ubiju ako im pogledas zenu, a u drugom delu sveta te ubiju ako im ne spavas sa zenom. Izgleda je Bog jednima rekao jedno, a drugima drugo.

Poslednju izmenu radio/la MARLI: 08.05.2008 u 04:20 AM. Razlog: spoj
Ivaan nije na forumu   Odgovori sa citatom