|
Citat: Autor citiranog posta MARLI |
|
|
|
|
|
Ok, ako ja ne poznajem, a trudila sam se, kako znas da ti ''to'' isto poznajes ?
Na osovu kog iskustva ? |
|
|
|
|
Pa pitanje je kako si se trudila i na koji nacin.
|
Citat: |
|
|
|
|
Opisi mi kako izgleda taj Bog u tebi ?
U kom delu svesti si ga nasao ?
Nasao si ga dok si sanjao ili sta si vec radio?
Neka meditacija ?
Usao si u sebe ?
Gde si ga nasao ? |
|
|
|
|
Spoznaja sebe, znaci upoznati sebe. Da bi upoznala sebe, moras i da radis na sebi da bi videla ko si. Da bi to radila, moras da se razvijas, a covek ima mnoge stvari koje su deo njegove genetike, ali su potpuno ne razvijene. Bog je energija, ti si energija i to je vasa zajednicka sustina. Kao sto i svaka materija ima istu sustinu, samo se razlikuje u kom je stanju. Mnogi od nas imaju neke talente za crtanje, pisanje,.... ali to ne mogu da znaju dok takve stvari ne isprobaju i ne osveste. Ako nisi svesna nekih svojih potencijala, to je isto kao i da oh nemas.
|
|
|
|
|
Mislim da savrseno znam ko sam. Ono sto mozgom ne mogu da pojmim ne moze mene da definise. Zar ne ? |
|
|
|
|
Da li stvarno mislis da znas koji su svi tvoji potencijali? Cime si to otkrila? Razmisljanjem ili tako sto si probala razne stvari?
|
|
|
|
|
I ni jedan covek ne moze da bude Bog, jer sto rece Shadowed, ako smo Bogovi zasto onda nismo SVEMOGUCI. |
|
|
|
|
A sta znaci biti svemoguc?
|
|
|
|
|
Ti, ako mislis da si Bog, da li mislis da si svemoguc i da mozes da utices kao takav na sve oko tebe ? |
|
|
|
|
Ja nigde nisam rekao da je moja svest i svest Boga ista stvar, ja sam rekao da je nasa sustina ista. Kada bi imao svest kao sto je ima i on, onda bi mogao da radim svemoguce stvari.
|
|
|
|
|
Nadam se da si svestan da neke stvari ipak ne mozes da promenis niti da delujes na njih. (Ako pravilno razumem tvoj pojam da si ti Bog.) |
|
|
|
|
Pa sad zavisi kako na koje.
|
|
|
|
|
A sta ako kapljica vode bude novo more za sebe i podeli se na jos celina kako bi spoznala svoju celinu ? I tako do u beskonacnost ? Na primer. Ne mora tu da bude kraj. |
|
|
|
|
Pa samim tim sto si u materiji, ti spozajes sebe. A deljenje celina u nove celine ide u beskonacnost, samo u nekom drugom smislu.
|
|
|
|
|
''Praznina'' u prvoj recenici razdvaja a u poslednjoj drzi na okupu ? |
|
|
|
|
Za prazninu sam rekao da je prostor, a univerzum je prostor i sve se nalazi u tom prostoru.
|
|
|
|
|
Ali, zasto ta svest o sebi mora da bude povezana Bogom?
Zasto ne kazes za sebe : Ja spoznajem sebe na osnovu Praznine. |
|
|
|
|
Sve sto je veca svest, to ti sve jasnije postaje da si deo jedne velike celine. Sve sto je veca svest, to je veca i spoznaja sebe o tome ko si i sta si.
|
|
|
|
|
Ne mozes reci sledece : Ja sam ta Praznina (posto je Bog Praznina). |
|
|
|
|
Ne mogu, niti sam rekao, ali nam je sustina ista i deo sam nje.
|
|
|
|
|
Praznina razdvaja kapljice, razdvaja dakle tebe od drugih kapljica , ljudi ili cega vec, ali ti nisi ta Praznina.[/b] |
|
|
|
|
Nisam, jer Praznina ima svoju svest, a ja svoju. Ali nam je sustina ista.
|
|
|
|
|
Ti sebe spoznajes na osnovu Praznine (Boga) ALI NISI BOG (Praznina). |
|
|
|
|
Sta sam?
|
|
|
|
|
Kako mozemo da budemo u Praznini ?
Nismo u Praznini jer nas Praznina samo odvaja kako si gore napisao, i mi eventualno mozemo da sebe spoznamo na osnovu Praznine, ali nismo mi ta Praznina. Nismo Bog. |
|
|
|
|
Mozemo, jer smo svi mi u prostoru.
|
|
|
|
|
Praznina (Bog) Je oko nas ,ako cemo tako, a ne u nama. |
|
|
|
|
A od cega je sastavljena materija?
|
|
|
|
|
I iako mislim da Praznina nema nema nikakav znacaj, znaci niti nass povezuje niti nas odvaja, jednostavno je tu i postoji kao nista. Prosto ne deluje na nas ni u kom slucaju jer je ta Praznina Nista.
Verovatno zato sto pojmim tu Prazninu kao Nista i ne verujem u Boga.:rolleyes: |
|
|
|
|
Bas tako, Praznina je Nista, a iz Nista nastaje SVE.
|
Citat: Autor citiranog posta dollar |
|
|
|
|
|
Figurativno sam ja u pravu, zar ne? To si hteo da kazes? |
|
|
|
|
A kako moralno nacelo nekog pojedinca ima veze sa Bogom? Jer mislis da je Bog neko ko ima moral i stvara moralna nacela? U nekim delovima sveta te ubiju ako im pogledas zenu, a u drugom delu sveta te ubiju ako im ne spavas sa zenom. Izgleda je Bog jednima rekao jedno, a drugima drugo.