|
Citat: Autor citiranog posta MARLI |
|
|
|
|
|
Prvo, Mladjanu Dinkicu veruj ako hoces ,ja sam rekla sta su upravo ti ljudi iz Rusije rekli, da ih kloci nasa vlast. Prema tome veruj pre Dinkicu , ili veruj investitoru, tvoj stvar. Ja Dinkicu ne verujem jer ekonomiju koristi za zastrasivanje gradjana i rezira investicije kako njemu odgovara. No, nebitno. veruj kome hoces. I Care Not. |
|
|
|
|
Pa okej, ja sam ti sad rekao sta su chinjenice, a ti si jednostavno rekla "epa ja u to ne verujem". Ne verujes zato sto ne zelis da verujes. I za RTB bor, pa pogledaj ruska kompanija je htela da privatizuje, ali uz prosto NEVEROVATNE uslove, da se izbaci onaj deo za odrzavanje zivotne sredine, i neophodno ulaganje, mislim... njihova ponuda je bila SMEJURIJA.
A ruskim investitorima bi sigurno vise odgovarala radikalska vlast, koji bi forsirali dilove sa rusima pa cak i da su losiji za srbiju. Naravno da ce oni biti za radikale, jer znaju da ce samo da ih iskoriste. Srbija ce imati manje, a rusi vece koristi.
|
|
|
|
|
|
Drugo, banke. Problem je sto ja nemam izbor o kome ti pricas. Hocu prvo da vidim sta nudi Ruska banka ali nje nema. |
|
|
|
|
Ma koj ce mi bre djavo RUSKE banke. Imamo banke u kojima mozes da stedis pare, od kojih mozes da uzimas kredite. Imas i domace i strane banke. Vi i vase RUSKE glupave banke. Jebali vas rusi vise... rusi pa rusi.
Bankarski sistem je NAJBOLJA stvar u srbiji. Bre u vreme radikala i milosevica, pare si mogao samo na ulici da menjas, u bankama je bio nerealan kurs. NIKO NORMALAN nije stedeo pare tamo, i naravno kredit? Pa sa tim mozes da se slikas? Platne kartice? Ljudi nisu ni znali sta je to, a kamoli da pomocu te iste kartice placas u inostranstvu. I onda dodje radikal i prica mi o RUSKIM BANKAMA JBT!
|
|
|
|
|
|
Trece, Radikali su za svakog ko zeli da investira. |
|
|
|
|
Ma bre investitori iz zapadnih zemalja jednostavno NE VERUJU radikalima. Njima veruju samo rusi, jer znaju da ce da forsiraju saradnju sa njima, pa cak i ako imaju losiju ponudu. Zapad NE ZELI, ili evo da budem precizniji DOSTA MANJE zeli da investira ako su radikali na vlasti.
|
|
|
|
|
|
Cetvrto ,ako je tooooooolika korupcija bila za vreme Radikala , zasto ni jedan Radikal nije u zatvoru, zar ne mislis da bi ovi tvoji jedva docekali da ih strpaju u zatvor jer su iskoristili sluzbeni polozaj ili tako nesto. |
|
|
|
|
Ja ti ne pricam samo o korupciji nekih ministara, vec ti pricam da je nastalo takvo stanje u zemlji, gde je korupcija U SVIM INSTITUCIJAMA bila normalna. Normalno je da das lekaru par stotina maraka, normalno je da za neke dozvole platis par stotina maraka, jednostavno to je za vreme socijalista i radikala bilo potpuno NORMALNO. A ako zahvaljujuci radikalima padne standard, PA PASCE BUDI SIGURNA U TO, korupcija sigurno nece nestati, vec ce se samo povecati.
|
|
|
|
|
|
Peto, Radikalima nije bitno ko se nalazi gde, dobrodosla je svaka investicija. |
|
|
|
|
Vec sam rekao, ponovicu, razlika je sto investitorima (iz zapadnih zemalja) nisu dobrodosli radikali.
|
|
|
|
|
|
To nije ruska banka, nego kineska ?
I nemoj mi reci da Dinkic ne zloupotrebljava svoj polozaj tako sto mesa ekonomiju sa politikom. Znas ono plasenje naroda Berzom i slicne gluposti. |
|
|
|
|
Nije to plasenje, to je cista realnost. Berza je procena, neka kompanija moze da ima vecu i manju vrednost, i od okolnosti zavisi sta ce biti. Pa kad su tomislava nikolica pitali za to, sto cim je on postao predsednik vlade, pale su momentalno akcije na berzi, a on poceo da prica "ma te berze, to uopste nije dobro, eno tamo imate ljude koje su samo na tome, nista ne rade, zive od berzi, to nije dobro za srbiju bla bla"
E pazi, on se usudio da kaze da sad ni BERZU NE TREBA DA IMAMO! LOL , SVE NAJJACE DRZAVE SVETA, PA I KINESKA I RUSKA imaju berze, i sad i to prica kako nista ne valja. E to je ta primitivna radikalska "pamet". Jadni mi ako dodju radikali.