Pogledajte jednu poruku
Old 07.05.2008, 08:09 AM   #161
MARLI

MARLI's Avatar

Status: Globa(L)
Korisnik od: 16.02.2007
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku MARLI

Citat: Autor citiranog posta Shadowed
View Post
Marli, kada vec pominjes otpustanje radnika iz privatizovnaih firmi. U izvesnom broju slucajeva je zato sto je privatizacija uradjena lose, data su prevelika ovlascenja buducem vlasniku (posto se to inace regulise sta moze a sta ne, ali ne uvek, uglavnom zbog korupcije).
Medjutim, to je u izvesnom broju slucajeva. U vecem broju slucajeva je to zato sto su te drzavne firme sluzile kao socijalni program. Imale su gomilu radnika koji nisu bili potrebni, koji su bili placani iz budzeta iako je firma bila neprofitabilna. Oni su ziveli na grbaci ostatka koji je placao porez. Drzava je to radila zbog socijalnog mira, medjutim kada neko kupi firmu, nece placati 5 puta vise radnika nego sto mu je potrebno da bi se posao obavio.
Kao sto rekoh, nije to uvek slucaj, ima svakako i gomile nelegalnih dogadjaja, manipulacija i korupcije. Nije ova vlast uopste postena (mislim da nema ni jednog postenog politicara na nasoj "politickoj sceni").

Edit:
Ali, razumem da ljudi koji su 30 godina ziveli na taj nacin to ne mogu ili ne zele da shvate i/ili prihvate.
Hvala sto si potvrdio moju pricu ;)
Pretpostavljam da sada mozes da razumes zasto ljudi glasaju SRS, tj ako ti to dosad nije bilo jasno, sad definitivno jeste.

Citat: Autor citiranog posta Achilles
View Post
Ovako, MARLI ti si pametna devojka, samo na zalost malo obmanuta, i ne razmisljas svojom glavom, vec si totalno subjektivna, ali ipak stojim iz svoje rechi da si pametna i obrazovana. Samim tim verujem da znas gde se geografski nalazi rusija, a pogotovo gde se nalazi KINA LOL. I onda pogledaj gde se nalaze zemlje EU, i gde se mi nalazimo, pa to uporedi. Mislim da vec znas odgovore na ta pitanja.

Drugo, rusija ti nije MOSKVA, i kina ti nije shangaj. Idi pogledaj na internetu malo kako ljudi zive na istoku kine, na severu, na ostalim mestima izuzev recimo makaa i hong kogna (koje nisu ni bile u sastavu kine do skoro) shangaja, i jos par gradova. 80% stanovnistva kine zivi kao u najgore komunisticko doba, a to isto vazi i za rusiju.

Te zemlje su jake samo kao "svetska sila". Narod kako zivi (i ponavljam tu ne mislim na moskvu, shangaj i hong kong, vec na ostatak teritorije, sto je ubeljiva vecina) je sasvim druga prica.
TVoj problem je sto ne zelis da shvatis da mozemo mnogo vise investicija da dobijemo iz Rusije ali sa ovom vlasti necemo imati nikad nikakvu saradnju, ili minimalnu kakvu smo i dosad imali. Bas je pre neki dan bio skup Ruskih investitora u Srbiji i nisu zadovoljni jer ih je ova vlast bukvalno kocila da urade nesto ovde.

Koliko ima Ruskih banaka ovde ? Koliko su Rusi prisutni ovde ? To mora da se promeni.

I nisam ja rekla da su Radikali samo i SAMO za Rusiju kao Demokrate SAMO ZA EU, vec su i za jedno i za drugo.

Imas izvestaj u Financial times-u bas o Radikalima i sta ce se desiti ako budu dosli na Vlast, tamo pise da I Zapadnim i investitorima sa Istoka odgovara da nema korupcije kao dosad i da nema nikakve opasnosti po investicije i spomenuli su najvaznuju stvar a to je da Radikali predlazu da se usvoji Zakon o sigurnosti investicija.

Ti neces da shvatis da je bolje ici na DVE stane nego na JEDNU.

Poslednju izmenu radio/la MARLI: 07.05.2008 u 08:18 AM.
MARLI nije na forumu  
Marketing: