Pogledajte jednu poruku
Old 06.05.2008, 11:25 PM   #114
dollar

dollar's Avatar

Status: Moderator
Korisnik od: 23.12.2006
Godine: 22
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku dollar

Hohoho, vidim jos se ljudi ukljucilo. Ovo ce biti zanimljivo
Citat: Autor citiranog posta Ivaan
Psiholozi kazu da je radoznalost odlika inteligentnih ljudi. Ja ne krijem da sam radoznao i da me zanimaju mnoge stvari da ih probam. Kada me necije iskustvo ili znanje dovoljno privuce, ja to probam i pokusam da iskusim i dozivim. Prema tome, ja nisam neko ko samo slepo veruje necijim recima, ja to isprobam, za razliku od tebe, koji sve prica samo o onom sto je uspeo da procita, a nista od toga nije licno doziveo. Drugo, ja sam rekao da je najvaznije da covek zna kako nesto da koristi i da iz toga vidi rezultat, a da ono izmedju uopste nije bitno. Ako ti do sada nisi skapirao da mene to izmedju ne zanima, onda ne znam sta je tvoj problem. Tako da, izgleda ti ne kapiras sta ti ja pricam. Da me to zanima, znao bi, ali kao sto rekao, to je samo opterecenje.
Drago mi je sto ne krijes da si inteligentan. Sto se tice boldovanog - toliko o radoznalosti.
Da bi objektivno rasudjivao o svojim iskustvima, moras dobro da ih preispitas, posebno ukoliko se ona prilicno razlikuju od realnog gledanja na svet. To sto si ti sebi utvrdio da pricas sa Bogom.. ako je zaista tako, a pri zdravoj pameti si, mozda si samo pronasao nacin samohalucinacije. Poznato je da je to moguce.
Na samom sajtu univerziteta imas publikacije sa njegovih preko 40 publikacija gde, kad, kako, pod kojim brojem, koje godine, ... itd.
Pitah: mozes li da mi das referencu za NAUCNI RAD? Ukoliko ne mozes, mani se prica o univerzitetima, naucnicima, i slicnim pozivanjima na nauku. Osim reference, ne zanimaju me nikakve druge stvari.
Drugim recima, ti ne znas da kazes ko se jos bavi takvim istrazivanjima
Trecim recima, uvek na ovaj nacin izbegavas odgovore.
Cekaj, u proslom postu si rekao da ne predstavlja, a sad kazes da predstavlja, ali ne cini. Hhahahahahaha
Bla bla, ono sto sam hteo da kazem je vrlo jasno. Nisam znao da moram paziti na svaku rec. Btw, i Bush predstavlja demokratiju.
sta se desava kada sanjamo i tada su prisutne? Jer smo tada nervozni, u strahu ili pod nekom mentalnom aktivnoscu?
Nikad se nisi uplasio u snu? Blago tebi.
"One of the most important questions in neuroscience is: How do areas of the brain communicate?" said Dr. Robert Knight, professor of psychology, Evan Rauch Professor of Neuroscience and director of the Helen Wills Neuroscience Institute at UC Berkeley. "A simple activity like responding to a question involves areas all over the brain that hear the sound, analyze it, extract the relevant information, formulate a response, and then coordinate your lips and mouth to speak. We have no idea how information moves between these areas."

Hvala na odgovoru, sada znam da je to centralni nervni sistem.
Ok, reci doktoru da postoje neuroni.
Gamma talas je funkcija.
O bogovi.. o vasiono..
Nisam znao da je Isus pisao Bibliju. Hvala na odgovoru.
Apostoli jesu, bili su duhovnici, prenosili su Isusove reci. Isus je posetio pakao.
Ne znam da li ovome treba da se smejem ili sta... ?
Slobodno, i ja se smejem tvojim porukama. Mada to ne prenosim u poruke.
A ko to jos treba da kaze da je on zaista imao komunikaciju? Nauka? U knjizi lepo pise da svako prima poruke i lepo pise koje su vrste te poruke. Imati takav oblik komunikacije i direktan, su dve razlicite stvari. I nemoj ti da pricas o ideologiji, tvoja je vec poznata.
I Tolkin je ziveo u vreme Saurona. Ukoliko nauka ne dokaze suprotno, to je istina?
To sto ti ne shvatas neke vise stvari, nije moj problem.
A da, zaboravio sam da je dopustanje smrti tolikoj deci visa stvar.
Jeste, sasvim razumno danas Nekome je onda bilo razumno da treba da vrti drvo, jer se tako desava trenje, a trenjem se razvija toplota i tako se uzari drvo i onda time potpaljuje vatra
Rekoh povrsno razumevanje. Mozda se i dete igralo sa stapicima, buknula vatra.. ostatak plemena (npr) razumeo sta je prouzrokovalo vatru.
Rekao sam da je zivotinjski razum daleko ispod ljudskog, prakticno da ga nemaju. I nisam znao da mravi razmisljaju o sutra
Nisi to rekao.
Izvini, zasto mravi spremaju hranu? Zbog cega je ne jedu na licu mesta?
Rekao si da ti ukazujes na apsurdnost, ja lepo pitam gde si ti to ukazao? Posto ja ne vidim, jer imam usadjenu dogmu u ocima, pokazi meni slepom.
Procitaj svaku moju poruku. To je na klik misem.
Pa nema sta da te vredja, jer to nije vredjanje, nego cinjenica. Ti pricas o necemu, cime se u zivotu nikada nisi bavio, a drugima znas da procenjujes znanje i sta bi bilo kad bi bilo.
Mozda bi trebao da naucis sta je cinjenica.
Uostalom, ti pricas o nauci kao ideologiji, a verujem da ne znas ni sta je nauka (osim da je bauk koji temeljno rusi svako sujeverje).
Citat: Autor citiranog posta zui
Dečko se bavi pobijanjem tuđeg mišljenja,onaniše argumentovanim primedbama,a što se ubeđenja tiče traži da ga argumentovano ubedimo u to da je i kako je moguće komunicirati sa Bogom pri tom tvrdi da je ateista.
Ahahha, ne, ne bavim se pobijanjem tudjeg misljenja, bavim se pobijanjem sirenja zabluda. Dve razlicite stvari. I ne trazim da me niko argumentovano ubedjuje, nego da argumentuje. Takodje dve razlicite stvari.
Inače mogao bi da argumentovano dokaže i prikaže kako je to postao čovek po ateizmu i postoje li argumentovani dokazi po kojima Bog ne postoji.
Covek nije postao po ateizmu. Stvarno redjas biser za biserom. Ne postoji nastajanje po ateizmu, pravoslavlju, budizmu itd. On je nastao na jedan nacin. Ostalo su samo lazi.
Mogao bi malo da odstupi i da prizna da nije sve u životu moguće naučno dokazati-za početak neka dokaže kako to NE postoji Bog?
Ahahha, da li si svesna sta znaci dokazivati nepostojanje necega? Da li shvatas kakav je to apsurd?
Prosto to je stvar izbora u šta ćeš verovati i ne vidim zašto bi Ivaan morao njemu argumentovano da dokazuje da je moguće razgovarati sa Bogom,a on ne mora da dokazuje suprotno tj. da Bog ne postoji.
Ne interesuje mene u sta ko veruje, ali ako to zeli da propagira drugima.. to je druga stvar, i treba to da argumentuje. No, svejedno, u svakom slucaju ne moze.
"Ukoliko je čovjekova savjest jedini dokaz postojanja Boga onda je on dovoljan," rekao je Kant.
Hahhaah mozda. Samo ne zaboravi da covekova savest nije dokaz Boga. propade tako brilijantna misao.
Kant je prvi novovekovni filozof koji je, svim ovim stavovima, dokazao razliku između razuma i uma. Razum je moć pravila ili mišljenja o konačnom i uslovnom, dok je um moć principa ili mišljenja o beskonačnom i bezuslovnom. S one strane iskustva, može se dokazivati da li postoji Bog ili ne.
Reci mi samo, sa koje strane iskustva?

Poslednju izmenu radio/la dollar: 06.05.2008 u 11:29 PM.
dollar nije na forumu   Odgovori sa citatom