Pogledajte jednu poruku
Old 06.05.2008, 09:30 PM   #113
zui

zui's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 29.04.2008
Godine: 26

Citat: Autor citiranog posta _corey_
View Post
Kompleksi? Dechko svakako ne pati od kompleksa, vetj ima svoja ubedjenja. Ako se ona protive vashim, u ovom sluchaju, tvojim, meni deluje sasvim razumno.
Dečko se bavi pobijanjem tuđeg mišljenja,onaniše argumentovanim primedbama,a što se ubeđenja tiče traži da ga argumentovano ubedimo u to da je i kako je moguće komunicirati sa Bogom pri tom tvrdi da je ateista.
Inače mogao bi da argumentovano dokaže i prikaže kako je to postao čovek po ateizmu i postoje li argumentovani dokazi po kojima Bog ne postoji.
Mogao bi malo da odstupi i da prizna da nije sve u životu moguće naučno dokazati-za početak neka dokaže kako to NE postoji Bog?
Prosto to je stvar izbora u šta ćeš verovati i ne vidim zašto bi Ivaan morao njemu argumentovano da dokazuje da je moguće razgovarati sa Bogom,a on ne mora da dokazuje suprotno tj. da Bog ne postoji.
Čak se i Kant bavio ovim pitanjem.
"Ukoliko je čovjekova savjest jedini dokaz postojanja Boga onda je on dovoljan," rekao je Kant.

View Post
Ima nade za njih? Ahahahha.. vidish, ima nade i za tebe. Ali ne kroz vizije, vetj psihijatra. Koji chvrsto sedi na stolitzi, koju drzi gravitatzija, i koji se bavi ljudskim problemima. Nije teshko priznati iste..
Aa,još jedan ateista?

View Post
Da se odrekne razuma? A na shta da se osloni? Mozak na ispashu, veru u glavu i pichi. Da prostish, ali da li si ti normalna? Da li si se ti odrekla razuma? Meni se chini da jesi, i to trajno.. ali kako beshe, tzitiratju te.. ima nade i za njih.
Kant je prvi novovekovni filozof koji je, svim ovim stavovima, dokazao razliku između razuma i uma. Razum je moć pravila ili mišljenja o konačnom i uslovnom, dok je um moć principa ili mišljenja o beskonačnom i bezuslovnom. S one strane iskustva, može se dokazivati da li postoji Bog ili ne.

Govorila sam o tome da treba se treba okrenuti korišćenju UMA kada govorimo o duhovnosti umesto pukog RAZUMA.
A ne da treba da postanemo bezumnici,ludaci koji VERUJU,kojima razum ne treba jer veruju u Boga.
Dakle pazi šta pišeš.....dodaću još jedno Isuse... na to koliki si bukvalista i još jedno Isuse... jer vadiš rečenice iz konteksta diskusije uopšte.
Da se odrekne razuma i da se okrene UMU.

View Post
Nemoj molim te da se bavish testovima. Vera ne podnosi testove. To je za razum i nauku. A ne imaginarne stvari i iluzije.
A ja sam kao zatucani vernik?Da li kažeš da se vera i razum i nauka međusobno isključuju?

View Post
Moratju da dodam jedno sochno.. Isuseeee..
I ja kažem Isuse bar pročitaj temu razgovora u kome učestvuješ pa onda komentariši.

Poslednju izmenu radio/la zui: 06.05.2008 u 09:47 PM.
zui nije na forumu   Odgovori sa citatom