Ne znam ljudi, šta da kažem, osum da je strašno umreti na takav način. Ja čuvam rotvajlere i nisu za neuračunljive gazde jer su izuzetno privrženi i ako su se njih dvojica posvadjali pas je odreagovao kako je mislio da treba - da odbrani gazdu. Rotvajler je pas koji ima grč vilice i 60 ujeda, znači da je 60 puta napao, tj. kidao odredjeno mesto na telu (moram da budem malo pregruba, ali je to činjenica) i otvarao vilicu da ponovo napadne. Gazda psa je imao 59 puta šanse da psa otrgne od nesrećnog čoveka koji je stradao. Zašto nije? Po meni ovo nije izazivanje opšte opasnosti nego krivično delo saučesništva u ubistvu (ako uzmemo u obzir da je pas ubica u ovom slučaju) jer i nečinjenje neke radnje koja može da ugrozi nečiji život je takodje krivično delo.
Ako izuzmemo mogućnost da pas nije prvim ugrizom ubio čoveka (ako jnije napao predeo vrata) onda je svakako Jovica mogao da interveniše i spasi život prijatelju. Inače, rotvajler ima gene, kao službeni pas, da ''hvata rukav'' i ako se malo poradi sa njim na tom aspektu onda prvo skače na rukav (ruku), a ko se ne radi onda napada bilo gde, Ako je verovati meštanima možda je pas i bio treniran da ubija...
U svakom slučaju trebalo bi ljudima izdavati dozvole i za čuvanje pasa kao i za oružje, jer vrlo je bitno kakva je ličnost čovek koji čuva odredjene pse (sve veće rase).
|