Pogledajte jednu poruku
Old 06.05.2008, 02:51 PM   #102
zui

zui's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 29.04.2008
Godine: 26

E Ivaane baš sad čitam knjigu i mogu ti reći da sam oduševljena.Svi odgovori,na ovaj ili onaj način predstavljaju ideje do kojih sam i ja došla.
Posebno mi je zanimljiv deo oko đavola,moje mišljenje je da đavo iako postoji uopšte nije loš niti može na bilo koji način da naškodi ljudima,mislim da je osnovna greška koju su ljudi napravili kad su pojeli onu jabuku da su poverovali da đavo ima moć ravnopravno kao Bog.
Posebno mi je zanimljiv deo kada objašnjava kako je mala duša puštena u tamu,da bi se pokazala i da bi se razlikovala od drugih,jer je u svetlosti bilo nemoguće napraviti razliku.
Tu ideju sam dobila još sa 16-17 god. kao Božiji dar.
Neutešno sam plakala zato što ćemo svi umreti i koja je onda svrha života,obuzela me je beskrajna tuga.
A onda sam imala viziju,znaš da je to teško objasniti rečima,ali pokušaću.
Imala sam sliku u glavi kao nekog svetlećeg sunca,kao lopta energije iz koje izlaze zraci-elipse i svaka elipsa predstavlja jednog čoveka,jedan život.Izlazi iz te lopte energije u jednoj tački i ulazi u tamu,koji sam zamislila kao životne situacije kroz koje prolazimo,a onda se u toj istoj tački opet dodiruje sa suncem,zapravo uvek je u kontaktu sa njim u toj tački.
To me je utešilo i tada sam razumela da smrti nema.
Sve u svemu strašno čudan doživljaj koji je u potpunosti promenio moj život.
Inače sam u zadnje vreme fascinirana biblijom,koja nam je data kao putokaz.
Takođe me zanimao i zen budizam,taoizam,razne vežbe joge,meditacija kao način da čovek postane svestan sebe i finih veza između razuma,tela i duha.
Zadnja ideja do koje sam došla lepo je obrađena u ovoj knjizi,da postoje ljubav i strah,alfa i omega.
Inače slovo om je ustvari a-alfa,o-omega i slovo m kao sredina,simbol ravnoteže.
U tom smislu je zanimljiv sanskrit i predavanja profesora Radmila Stojanovića koja su ujedno i filozofija-učenje o ispravnom načinu života.
Možda bi ti bilo zanivljivo da nađeš nešto na tu temu.
Lepo je kada otkriješ ljude sa kojima mozeš razgovarati na temu duhovnosti.
Mada se trudim da budem okružena pozitivnim ljudima nisam u prilici sa njima da razgovaram jer oni više žive ok nego što su čitali knjige na tu temu.

Ljudima koji nisu dovoljno svesni sebe i sveta oko sebe teško je bilo šta objasniti,pogotovo onome ko je ubeđen u mrvicu znanja.
Džabe pišeš kad te on ne može razumeti,a sve će protumačiti pogrešno,već u skladu sa svojim kompleksima.
Generalno mislim da su ateisti tek na početku svog duhovnog putovanja ako se uopšte odvaže da krenu tim putem,ali ima nade i za njih.
Teško je ubeđivati se sa nekim ko još uvek živi u svom malom svetu,jedinom koji poznaje,
a ne sme da se odrekne razuma jer mu je on jedino sigurno na šta može da se osloni.
PS oduševila me je knjiga duhovna inteligencija,pročitala sam je pre par meseci,volela bih da postoji neki test za SQ.
zui nije na forumu   Odgovori sa citatom