Pogledajte jednu poruku
Old 23.04.2008, 02:20 PM   #176
Rebeka

Rebeka's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 19.09.2007
Godine: 20

Citat: Autor citiranog posta lilars
View Post
Postovana rebeka,
Znam da moj stil govora nije dobar (mozda znas zasto?-zbog toga sto srpski nije mi maternji, i zbog toga sto nemam vreme da mislim i pisem polako , da upotrebim recnike td., ali ja sam ubedjen da me shvatas sto hocu da kazem). Meni mi je zao sto tako mislis, a vreme je konacno da vi, na kraju morate da svahtite da mnoge poteze koje su povucili srpski lideri bili su potpuno nehumani, nezakoniti, nekulturni i mnogo toga.Nikako vi da se udaljite od politike mrznje,sa drugim narodima, jer uvek hocete da budite u pravu, da budite na celu i da ne usvojite tudja misljenja. treba da malo mislite sta se desilo sa resenjem bevse SFRJ. Koje bio glavni krivac za to? naravno, srpski politicari. Ja cu vas posetiti da kad su na Kosovu trayili albanci svoju republku u okvuri Jogoslavije, sta su dobili odgovor? batine, zatvor, mucenje, prognanstvo, ubistva itd. Tada nijedan srpski humaniran covek nije stao na stranu pravde, da brani nejakog naroda. U SFRJ albanski je narod bio je na tecem mestu po broju stanovnika, odmah iza srba i hrvata, ali po pravima bio je pslednji. Zasto? Zato sto nije bio poreklom slaven nego poreklo od dardanije, ilira. Ja pravi razliku izmedju pokrajine i republike. ali moram da te upozorim da nijedna drzava na svetu nije se rodila odmah na Page Ranking. ka istinita drzava, i mozde nija imala toliko prava kao druge na pocetku, ali zakon se evoluira, ide napred, ljudi postanu pametniji i taye ono sto im je najbilje. Vojvodina nija pala sa neba, i nije ni na vivliju ni na kuranu. Ona se menja. Vojvodina postala kao dogovor ljudi koji su na jedno vreme mislili su da je epitet pokrajina najbolje i tako je bilo. Kad misle da je epitet re publika bolje, sigurno bi radili tako. Ja zivim na kosovu i ne morate da imate straha od mene. Ja sam daleko. Ja govorim za dobrobit vojvodjanskog naroda. Dosta je bilo rata. Morate da kaznite barem recime sto su vasi lideri ne samo sto su ubili jedan nevini narod, zene, decu, stare, nego i trupe pokrivali i oteli u vasu zemlju to jest pokrivali krime i zladela koji su ucinili. I dan danas astavljeni su na kosovu mnogu sela bez ljudi, neke bez ijednog muskarca, porusili su mnogo kuce, dyamije itd. Skoro miljijon ljudi su bili isterivani sa svoji zemljista, a molim vas sta sada hocete? Ratoveli ste protiv Slovenie, Hrvatske, Bosne KOSOVA... tO JE ZLO I ZLO, treba dodji ksebi....pozdrav, lilars
Naravno, Srbi su krivi za sve.

Prvo raspad Jugoslavije je na svoju nesrecu najmanje htela Srbija. kamo lepe srece i nase i vase da se nikad nije ni stvarala nesrecna tvorivena po imenu Kraljevina Jugoslavija i jos nesrecnija FNRJ/SFRJ. to je Srbiju unazadilo,, a svima ostalima pomoglo. Stvorene su nove nacije/narodi, vestacke drzave.

Verujem da toliko znanja imas i zans da Albanci imaju svoju maticnu republiku. I tu dolazimo do glavnog paradoksa cele price. U redu je da Kurdi traze svoju drzavu, jer je nemaju ali Albanci je imaju. Na zalost moram reci, jer znamo da je stvorena na ustrb Srba, jer hteo ti to prihvatiti ili ne da je tadasnja Srbija bila u boljim odnosima sa Austro-Ugarskom (a bila je u nikakvom jer je vodila tzv. Carinski rat sa tom tadasnjom silom od 1906-1911.) Albanije ne bi ni bilo, vec bi sever podelili Srbi i Crnogorci a jug bi dobili Grci.
Molim te preciziraj koja Jugoslavija!

U pravu si, Vojvodina nije pala s neba. Sve je to iskrojeno, a Srbija luda sto je dozvolila da joj se teritorija podeli. jer nenormalno je ako mene pitas da jedan deo bude autonomna teritorija a drugi ne.

Epitet republika?!?!?!?!

Em sto "vodis antiseparatisticku propagandu" za nesto se te se ne tice, em nemas ni elementarno znanje kako iz istorije kako iz tzv. "novije istorije".