nastavak gore navedenog teksta.....mislim da u srbiji treba da ima ljudi a ima koji razumevaju u recima kao sto su sloboda, nezavisnost, samoopredeljenje, zakonitost, robstvo, kolonizatorizam, pravoslavizam, itd. Ne treba mnogo gledati u nazad, nego samo napred. Vratiti nazad nema svrehe i smisla. ako treba da se gleda u nazad da se ne bi ponovila istorija onda treba i gledati. No ja mislim da mnogo srpski politicari gledali nazad ne da bi drustvi islo napred nego da zaostaje i da dodje do konflikta sa zakonom i sa samim sobom. Doduse politicari su zaaboravili da srbi poceli prvi svetski rat kad su izvrsili atentet na princa Ferdinanta, iz Austrougarske, da isto tako atentat na Aleksandra 1934 u francuskoj, prije toga palo mi je na pamet da istaknem takodje grubog gublenja Karadjordje Petrovica za vreme turaka, pa pogibja kralja Srbije od strane vojske, pa ubijanje Ivana Stambolica, Zorana Djindjica, atentat na bivsu ministron inostrani poslova svedske (ako se ne varam) itd. Mnogobrojni atenteti su izvrseni na albanske lidere kao sto su Enver Hadri, Jusuf gervalla, Kadri Zeka, shtjefena Djedjovija,,,,,,,
Sredinom prvog sveteskog rata srpska je vojska preko tlo albanije je spasila svoju kozu pobegavsi od vojske austrije, a nikad nije bilo zahvalnosti za to, nego naprotiv, mnogo puta ona je usla u albasku teritoriju. Da ne bi bile velike evropske sile sada ne bi bilo sigurno ni albanije jer je serbija okupirala na balkanskom ratu, na prvom ratu itd. Srpske trupe su usle i na tiranu. A i makedonija nije bila postecena. No to je bilo i proslo, ali treba naglasiti da srpski lideri treba da nauce od svega toga sta su radili predhodnici, da ne budu megalomani, da priznaju realnu stanje i da ne mrze druge nacije...
|