|
Citat: Autor citiranog posta lilars |
|
|
|
|
|
Ja mislim da ste poceli dobru temu i ima tu dosta dobrih ideja i stvarnosti. vojvodina zasluzuje da ime te epitete i mislim da je doslo vreme da sami ljudi iz vojvodine da odlucuju za svoju sudbinu, za svoj nacin rada i zivota. ako ne idemo u proslost i da ne gledamo kako je doslo do autonomije vojvodine, koji narod je tu ziveo, kako i kad, iseljavanje ljudi sa tim podrucjima, kolonizacije ove provincije, politika osvajanja i tako dalje i tako dalje onda mra da se nadje resenje i za vojvodinu ka bivsu i poslednju jedinicu SFRJ koja razume se danas ne postoji. ako srbija kao drzave hoce da namesti svoju volju za vojvodinu onda ja mislim da je to grubo krsenje prvo ljudskih pava, pa drugo i nemoralno i neprihvatljivo je to zbog mnogo i puno obrazleznoscu.Nijedna nacija pa ni drzava ne sme da nametne svoju volju drugoj. Zemljina kugla je koliko, toliko i na nju zive 6 miljijarda ljudskih bica u satavu puno grupa nacija, naroda i drzave. Svaka nacija ima svoje obicaje , tradicje itd. Na nasoj planti govori e na 6703 jezika.... |
|
|
|
|
Dragi kolega diskutante, nadam se da umes razlikovati
federalnu jedinicu od
autonomne jedinice! Vojvodina nikako ne moze dobiti neyavisnost na osnovu autonomije koju je imala u okviru SFRJ pa kasnije i SRJ i same Srbije (i kao federalne jedinice i kao samostalne drzave)
Ovo je jedan tako nelogican, nepismen, neobrazovan, neobavesten post tako da odustajem od daljeg komentarisanja istog!