Pogledajte jednu poruku
Old 01.12.2006, 03:47 PM   #6
SLANINA

SLANINA's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 29.08.2006
Godine: 39

Uvek sam se čudio i pitao zašto veštačku inteligenciju nazivaju veštačkom???Kao ljudska inteligencija je merilo???Mi i naši neuroni kao nemamo atome,elektrone,protone,kvarkove podjednako kao čipovima ?????Zašto nebi postojala još jedna (ili milion) veštačkih inteligencija koje paralelno funkcionišu jedna pored druge?Zašto bi na ovo pitanje "problem" gledali tako usmereno i iz samo jednog ugla?No krenimo redom u kratkim crtama.....Moje pretpostavke idu u smeru da će se jednoga dana sa razvojem tehnologije (bliža budućnost) informacija "SAMOORGANIZOVATI" nesto slično kao što se desilo čoveku na samom prelasku iz nesvesne mašine u svesnu jedinku."GOOGLE ĆE POSTATI BOG".Tada će doći do pojave jedne nove paralelne inteligencije.S druge strane razvojem nanotehnologije ČOVEK će krčiti puteve za spajanja ove dve inteligencije koje će jednog dana raditi u simbiozi.A zamislite samo koje će nove grane nauke izroniti iz ovih hibridnih oblika i alata (ja ih samo nazirem).A pogotovu zamislite tehnologije koje će nastati iz tih novih tehnologija i tako u nedogled....HMMMMMM da li će tada uopšte PITANJE fizičkog opstanka i biti dovedeno na sastanku i glavnom odboru evolucije novog vremena?.....U daljoj budućnosti barataće ENERGIJE menjajući svoja stanja po nivoima i "gustinama" .Čoveka kao fizičkog bića tada neće više biti ,evuluiraće u neki oblik informacije ,energije ili nešto "X"....U Svemir nećemo odlaziti POSTAĆEMO DEO NJEGA.......I U VJAKI VJAKOVA ENTER

...Sve je u našim glavama...
SLANINA nije na forumu   Odgovori sa citatom