Pogledajte jednu poruku
Old 12.04.2008, 04:03 PM   #55
dollar

dollar's Avatar

Status: Moderator
Korisnik od: 23.12.2006
Godine: 22
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku dollar

- Perceptivna distorzija, perceptivna selekcija itd. Po Frojdu je izbegavanje realnosti i realnih dogadjaja radi odbrane svoje licnosti. Perceptivna distorzija dopusta svesti samo ono sto je u skladu sa licnosti pojedinca, dok ignorise sve ostalo.

- Malo li sam pitanja postavljao... Svetlece telo, dusa i sl, su samo neke pretpostavke bez i jednog osnova. I na svako pitanje "Kako?" nesto funkcionise, uvek ce se izmisliti jos 5 nacina, koje ce biti slicni ovima, i dalje bez ikakvog dokaza. Tako je i izgradjen taj duhovni svet. A moji argumenti i dalje stoje. Izvoli pa ih obori.

- Svaka duhovna strana, po Vasim pravilima, mora imati uticaj na materijalnu stranu. Objasni mi tacno i argumentovano kako to funkcionise. Koji procesi se pokrecu u coveku, na kom mestu itd.
I molim te, ne dotici se Kopernika i slicnih, jer ces se opeci. Vrlo dobro se zna ko je njega omalovazavao i ko je imao najjaci uticaj u drustvu. Upravo oni koji veruju u stvari u koje i ti verujes.

- Hahah pa pozivas se na istrazivanja instituta. Logicno pitanje je - sta su oni dokazali? Tacan odgovor je - nista (ili jedno veeliiko nista). A zasto istrazuju.. pa verovatno da ne bi neko poput tebe rekao: "Nauka se toga nije ni dotakla". Jeste.. jedino sto je utvrdila je da to sve ne postoji.
Sto se tice boldovane recenice, prevedi je molim te. Da ne bude da ja nesto ignorisem u izjavi.

- Izvini, taj profesor nije dao naucni rad, ali izdao je knjigu? Pitam se zasto... Isto vazi i za drugi link.
Uvek ce biti onih koji se ku*ce sa diplomom, samo da bi zgrnuli pare na knjigama za praznovernu publiku.

- Pitao sam kakve su to nervne oscilacije jer ih striktno odvajas od mozdanih talasa. Interesuje me kakve su to nervne oscilacije i koja je razlika izmedju njih i mozdanih talasa.
Sto se tice tog googla i sl, mogu da ti kazem samo jedno: Pametni uce i zaboravljaju, inteligentni se podsecaju, glupi sve znaju.
Nije mi jasno: koji to materijalni deo coveka ima kontakt sa duhovnim delom coveka. Na koji nacin reaguje na taj kontakt i koje procese izaziva.

- Rekao bih ti da analiziras knjige i videces kolike drektne razlike imaju medjusobno.