- Mozda ovo sve postaje smesno, samo nemoj da iz toga iskljucis sebe, jer si i ti tome doprineo sa svojim smesnim komentarima i pitanjima. U svakom slucaju, barem si naucio sta znaci argument i sta je to meditacija.
- Mozda i nisam dovoljno toga obrazlozio ovde, ali to nije zato sto nisam mogao, vec zbog tvoje nesposobnosti da se upoznas sa necim kroz pitanja, jer ti vec mislis da sve znas. A i ne vidim razlog zasto bi se trudio da nekom obrazlazem nesto, sto je u samom startu oznacio kao manipulaciju, sektu, halucinacije, ludost, humor,.... Mada, opet kazem, ti si taj koji si se ukljucio u ovu temu sa svojim nekim tvrdnjama koje nikad nisi uspeo da obrazlozis. Ja, iako nisam morao da objasnjavam kako se odvija komunikacija, pomenuo sam neke od stvari koje sluze za komunukaciju. Razlog da nema uzajamne veze izmedju mozga i nekih energija si dao, ali ne i objasnjenje. Tako da i ja mogu da dam dobar razlog, da je to zato sto ti i nauka jos dosta toga ne znate o mozgu. Inace, ja sam jednom vec pitao, ako su osecanja deo duse, a zivotinje osecaju nasa osecanja, kako se to onda desava? Ali tvoj pokusaj da je to do hormona nije bas uspeo. Sto znaci da ako nas mozak moze da pretace osecanja u fizicka iskustva, onda moze i mnoge druge stvari. I zao mi je sto ti mislis da su ljudi samo aktivnost mnogih njihovih neurona u mozgu.
- Ja uopste ne ignorisem materiju, cak sam mnogo puta govorio da se rast duhovnosti mora pokazati kao rezultat kroz realan zivot(materiju). A za paranormalno znam da nemas komentar, samo me nesto zanima. Zasto mnogi univerziteti, na koje se ti pozivas, izucavaju takve stvari? Kako neko moze da izucava nesto sto ne postoji? Princeton, Arizona, Edinburgh,Amsterdam, Virginia,.... samo su neki od univerziteta koji je bave ovakvim fenomenima. I ono sto je zanimljivo, jeste sto na nekim sajtovima od tih univerziteta gde se prica o takvim istrazivanjima, oni i savetuju koje knjige mogu da se procitaju o reinkarnaciji, vantelesnim iskustvima, o iskustvima smrti,... cija istrazivanja su radili upravo naucnici sa takvih univerziteta. Bas zanimljivo.
- Da, mislim na tamnu energiju.
- U toj poruci se pominje svetlost, a ne svetlece telo. Aura je takodje svetlost. Naravno, nikad nisi ni pitao sta je aura i kako se svetlost stvara. A mogao sam da ti objasnim ne samo kako Bog stvara svetlost, nego kako je i covek sposoban da stvara svetlost i na koji nacin.
- Radove o toj deci mozes da nadjes na sajtu Univerziteta u Virdziniji koje je radio Dr. Jim Tucker i Professor Ian Stevenson. I koliko vidim, sve vise je slucajeva u svetu gde ljudi posle transplatacije organa pocinju da poprimaju osobine od onog ko je taj organ donirao. Mislim da se sve vise blizimo kraju materijalistickim pogledima za mnoge stvari kod ljudi i u prirodu na koje nauka nece znati da nam da objasnjenje.
- Kako smo puni sebe, kao ja sve znam o cemu ti to pricas covece hahahaha :P Nigde nisam rekao da ne znam kakve veze imaju mozdani talasi sa frekvencijom od 40hz. Ja sam pricao o nervnim oscilacijama. Ali posto vidim da ne znas sta su nervne oscilacije, onda cu malo da ti objasnim. U mozgu postoje razlicite oscilacije i talasi razlicitih frekvencija. Kada covek radi neku odredjenu radjnu - gleda u nesto, cita, pise - aktiviraju se razliciti delovi u mozgu. U tom delu mozga koji se aktivira desava se nervna oscilacija izmedju 35hz-45hz. Te oscilacije se desavaju uvek, pa cak i onda kada covek spava - oko 40hz. Kada je covek u meditaciji, onda se ne aktivira samo jedan deo u mozgu, nego se aktivira ceo mozak sa oscilacijama od 40hz. Te nervene oscilacije po mozgu od 40hz su, kako nauka kaze - dokaz postojanja svesti. Kada je radjen eksperiment sa oscilacija u meditaciji - na Univerzitetu u Arizoni - sa obicnim ljudima i sa budistickim monasima, primecena je velika razlika u nervnima oscilacijama izmedju onih koji meditacije ne rade i onih monaha koji to godinama rade. Krajnju oscilaciju nisu izmerili, ali su se oscilacije monaha kretale od 80hz-120 hz, na sta su istrazivaci ostali zapanjeni. Jos puno toga je nejasno, ali se smatra da su te vece oscilacije kod monaha prouzrokovane i time sto se kod njih svest, vremenom, razvila na veci nivo. Ove oscilacije ne rade, kada je neko u komi i kada je pod anestezijom. Jos uvek ostaje nejasno sta uzrokuje rad oscilacija koje omogucavaju svest. Inace Wolf Singer, neurolog, koji je medju privima poceo da meri ove oscilacije, skoro po povratku iz Nepala gde je imao susrete sa nekim budistickim monasima i izvesna iskustva, poceo je da zagovara da nauka treba da se ozbiljnije pozabavi sa istrazivanjem paranormalnih sposobnosti. Pitam se, kako jedan neurolog takvog ugleda, koji verovatno znanje o mozgu ima u malom prstu, zagovra pricu o paranormalnim stvarima. Toliko o tvom znanju o mozgu.
- Na prvoj strani ove teme nepopravljiva je vec navela neke od tih knjiga. I nisam znao da je psihologija tako jednostavna kao 2 i 2.
- Da, pitanja su put koja vode do istine, samo tesko da si ti ikad ovde postavio pitanje na takav nacin.
Za one koji vole da citaju o tome, postavicu jednu knjigu -
Duhovna inteligencija - Krajnja inteligencija. Koja nema veze ni sa religijom, ni sa Bogom, vec sa onom vrstom inteligencije koja nam omogucava da se zapitamo - Ko smo? Sta smo? Da tezimo, da sanjamo, .... ona inteligencija koja obuhvata sve inteligencije. Postoje i mnogi naucni radovi koji su pomenuti u knjizi, a govore u prilog ovoj vrsti inteligencije.
4shared.com - document sharing - download D.Zohar-I.Marshall & SQ-Duhovna Inteligencija.pdf