АНТИГЛОБАЛИСТИЧКА ПОЛИТИКА
Американци желе да униште ирачку државу да би сузбили сваки отпор целе арапске нације, јер уништење Ирака пример је за углед свима другима шта их чека уколико не буду послушни према Америци.
Ми смо чврсто у сродству свих слободарских народа света. Показало се широм света да постоје моћне снаге у народу, у грађанима, које су спремне да се супротставе, неке се супротставе снажније, неке слабије, али та искра слободе је почела да се распламсава и она ће на крају тријумфовати на исти начин на који су слободарски народи тријумфовали против Хитлера 1945. године.
Ми смо против глобализма зато што покушава да самеље и нације и колективну свест, да људе претвори у робове….е то ми не желимо.
...
Нема демократије у међународним односима.
У међународним односима америчка демократија је демократија топовњача, демократија крстарећих ракета, то је демократија осиромашеног уранијума. Нема демократије тамо где ступи америчка чизма.
Ми и данас сведочимо да је вредан само онај живот који се може проживети уздигнуте главе.
Ми показујемо да је вредан само онај живот у коме нам нико не може ударити на понос и достојанство.
Ако морамо да клечимо, ако морамо да пузимо, да се сагињемо пред сваком аждајом, сваком силом и неправдом, зар је то живот достојан човека. Ево, видимо ми Срби, шта нам се десило, осиромашени смо, опљачкани смо. Није им доста пљачкају нас и даље, кожу нам деру и кажу донели су нам демократију.
Браћо и сестре, зашто смо ми данас против глобализма?
Нисмо ми против јединства народа света. Ми
нисмо против повезивања људи и држава. Напротив, ми смо за што интензивније повезивање, да се људи различитих раса, различитих историја, култура, различитих погледа на свет, различитих вера, да се што више повезују, да се међусобно упознају, да сарађују на принципима пријатељства, немешања у унутрашње односе, на принципима равноправности. То је наша сврха света. То је онај свет који смо ми као демократску парадигму пред собом поставили. Можда данас личи на утопију, али ми смо убеђени да је такав свет једног дана могућ.
Али смо против глобализма зато што покушава да самеље и нације и колективну свест, да људе претвори у робове…Ми не желимо да постанемо инструмент експлоатације.
То је суштина наше борбе, јер ми као људи имамо два нивоа свести. То нам је Бог даровао и са тим морамо да живимо, да се рађамо и умиремо. Један је ниво индивидуалне свести где се појављује наш его, где желимо сваком другом човеку да ставимо до знања да смо поносни, достојанствени, да желимо да се истакнемо својим вредностима, својим способностима, својим марљивим радом. То је та индивидуална свест, она не трпи ропске ланце. Али ми имамо и колективну свест о припадности одређеној друштвеној заједници, одређеној нацији, вери, држави и тако даље. Ми љубоморно чувамо ту колективну свест, јер човек као друштвено биће, када изгуби друштвеност и ту колективну свест престаје да буде човек. И зато не дамо ни своју нацију, ни своју веру, ни своју културу. Полазимo од тога да је свака култура, култура сваког народа вредна, јер говори о његовим традицијама, о његовом развоју, о његовом усавршавању.
Свака је вера вредна, јер полази од љубави према Богу, а никако се не може волети Бог, ако се не воли човек. Љубав према Богу је, пре свега, љубав према човеку, према другим људима, према другим народима, према другим расама. И зато не признајемо ни искреност западњачког односа према Богу, јер се на делу показује да је то заправо мржња, концентрисана мржња, да је то жеља да се у човеку уништи оно што је највредније, да се човек подјарми, да се експлоатише, да се над њим успостави та масонска доминација о којој неколико хиљада година сањаре разне конспиративне групе од којих је данас најзначајнија билатерална комисија.
Ти који сањају да ће успоставити онај масонски нови светски поредак, прокламован већ на новчаници од једног долара пре 200 година, грдно се варају, јер поносни слободарски орјентисани људи не трпе конспиративне организације, не трпе тајне завере. Поносни и слободни људи теже отвореном друштву, друштву пријатељства, друштву у којем ће се сви народи и државе подједнако поштовати.