Nasla sam nesto o poreklu Srba , Hrvata i Muslimana sto me je dovelo do zakljucka da mi Srbi jesmo poreklom iz Indije i da je jako mali procenat Srba tzv. juznoslovenske krvi. (iliti u izvestaju - slavic)
Na celom Balkanu je radjeno genetsko istrazivanje po kome su Srbi i Hrvati izvorno isti narod i da su se i jedan i drugi mesali sa ''juznoslovenskom'' krvi kasnije ali u sustini nisu juznoslovenske krvi.
E sad, posto se i za Rome zna da su dosli iz Indije, a znamo kako izgledaju Indijci i Romi, zasto se onda za Srbe kaze da su oduvek plavih ociju, ''ruse'' kose ..znaci totalno drugaciji od Indijaca tj Roma ?
Onda je izvorni Srbin u stvari taj Rom iz Indije ?
To mi onako bas nije najjasnije. :confused:
Nedavno sam pricala o svom poreklu sa mojima, otac je sa Radan planine tj iz okoline Prokuplja i njegovi su su tu vekovima, smatra se da su tu dosli sa Karpata jos pre Turaka (:confused

ali i na Karpatima valjda nisu ziveli oduvek...i na Karpate su valjda dosli ''od negde'' ?
Kada procitam sve ovo na prethodnim stranama , isto dodjem do zaklucka da smo iz Indije ali mi nije jasno zasto onda Srbi izgledaju potpuno drugacije od Indijaca, zar to onda nisu Romi ?
I drugo, prema istrazivanjima 70-75% stanovnika ex-Yu nisu Juzni Slaveni poreklom , kako se verovalo.
Najcistiji narod na Balkanu jesu danasnji Bosnjaci tj muslimani u Bosni - i smatra se da su oni oduvek bili na ovom podneblju, cak i pre nas i Hrvata i da se nisu mesali sa Juznim Slovenima. (jako mali procenat)
Samtra se da su Hrvati i Srbi bili isti narod dok se nije jedan deo pokatolicio , kao i deo tih muslimana koji su tu vec navodno bili -
tako su nastali Hrvati.
U svemu ovome nemam pojma kako da definisem pravog Srbina i ko je uopste Srbin.
Danasnji Srbin svakako ima u svom poreklu Turske krvi , Juznih Slovena i drugih,
ali ko je tu bez svih tih mesanja PRAVI Srbin ?
To mi posle svega nije bas jasno.
Inace evo neceg zanimljivog o genetskom istrazivanju, a ima i o selidbama naroda kroz istoriju - na Nacionalnoj Geografiji :
High-Resolution Phylogenetic Analysis of Southeastern Europe Traces Major Episodes of Paternal Gene Flow Among Slavic Populations -- Pericic et al. 22 (10): 1964 -- Molecular Biology and Evolution
https://www3.nationalgeographic.com/...hic/atlas.html