[b]
|
Citat: |
|
|
|
|
Rat u Hrvatskoj se zavrsio proterivanjem 250 000 srba iz hrvatske. Zasto onda NATO nije intervenisao, i zasto onda hrvatska nije izgubila pravo da vlada tom teritorjom. I albanci su isto sami proglasili nezavisnost 1990te godine (pre svih onih zlocina zbog kojih smo navodno bombardovani), i albanci su takodje formirali OVK i krenuli u napade na srpske snage pre svih tih zlocina |
|
|
|
|
Lepo si rekao
rat se zavrsio.
Kada su kolone izbeglica albanske nacionalnosti bezale sa kosova i prihvacene u Makedoniji i Albaniji,
nije bio rat, vec je
upamti ponasanje policije (tadasnja milicije) izazvalo da se njeni gradjani osete ugrozenim i da beze iz svojih sela, gradova.
Pazi
policija je svoje gradjane direktno ili indirektno hteo ti to da prihvatis ili ne
proterala iz svojih domova. Mislim da shvatas da su albanci civili imali status gradjana.
Nasa vojska nije delovala jer
nismo bili u ratu.
Niko ti ne optuzuje za exodus albanaca
za vreme NATO
rata, to je vec bio rat.
Mi smo u Hrvatskoj imali vojsku, JNA, ta JNA je bila na Krajni, mi smo bili
u ratu sa njima, mi smo bili neprijateljska vojska na tudjem tlu proglasavajuci tudje tlo za nase. Imali smo komandu iz Beograda!
I to nije isto!
Isto kao da je za vreme kosvske krize usla Albanska vojska sa komandom iz Tirane i branila ljude svoje nacionalnosti, tada bi imali legiotimno pravo da ukljucimo svoju vojsku, unistimo njihovu, albanski civili bi se prirodno povukli u Albaniju,
i niko te ne bi optuzio za to sem ako nisi kao Ante Gotovina kriv za stradanje civila, ali ako su oni pobegli zato sto je bio rat i njihova vojska tada kapitulirala, onda to nije nikakav zlocin, vec poraz u ratu!
Jbg znam da je tesko poverovati, ali nasi politicari su glupaci oni uopste nisu takticari i sve zele na silu, nista mozgom ne rade. Mogli su da ne mesaju nasu vojsku niti u Bosni, niti u Hrvatskoj, nego da ostave ljude tamo i potpomazu da osnuju svoju "Oslobodilacku Vojsku", e tada bi za njih bila nadlezna policija, pa ako bi ta policija preterala bila bi kaznjena ona, a nasi ljudi dobili ono za sta su se borli...