Pogledajte jednu poruku
Old 24.03.2008, 01:08 AM   #56
dusanonline

dusanonline's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 07.11.2006
Godine: 25

Citat: Autor citiranog posta LUX
teziste se okrece ka novim velesilama Rusiji i Kini
Ajoj kuku nama, pa ti su u istoriji streljali svoje sopstvene gradjane zato sto su imali razlicita misljenja od vlastodrzaca..

Citat: Autor citiranog posta LUX
Jednostovano treba se pomiriti sa realnoscu ipak smo mi SRBI "Nebeski narod"!!!
Ja osudjujem ovo, kako se smes tako pribliziti Bogu i nazivati se "Nebeskim narodom", kad nas i sam Bog uci da smo svi jednaki na zemlji?
Citat: Autor citiranog posta LiquidJesus
Ima treceg, samo si ti previse corav pa ne vidis!
Kazi mi sta je to trece, ili Unija ili separatizam od iste. Sta je trece?

Razumete li vi ako se budete i dalje separatisali od Evrope, politikom koja vam dolazi sa Istoka, da ce nas skroz rasparcati. Otici ce Sandzak, Vojvodina, onda lagano pokrajine u Srbiji. Svako ko bude dobio priliku da se odvoji od Beograda uradice to.
Pa zar ne shvatate da se stara Jugoslavija ne bi nikada raspala da je imala jedinstvenu pro-evropsku politiku? Ili bi se pak rastala u miru? Pa shvatate li sta vam indirektno Istok radi? Pa podrzava vas samo kada idemo Zapadu uz kontru, svesni su sta ce nam Zapad uraditi zbog sukoba interes i
blizine Istoka (u nama). Jednostavno guraju nas u "hladni rat" sa Zapadom, u kome samo mi gubimo i dozivljavamo propast.

Pa sa Zapada su nas molili da pustimo mirovnu misiju na Kosovo bez upotrebe sile i bombardovanja, slali razne izaslanike, Sloba im zatvarao vrata i vredjao ih, a Istok kao slobodanov nalogodavac nas je podrzavao! Osetili smo moc "Rusija je uz nas" pa sad mozemo da se suprostavimo svakome. Sta smo time dobili?

Pa vi ne shvatate da nije bilo razloga da se Kosovo odcepi, samo da smo od starta bili naklonjeni zapadu. Sa jedne strane i nismo krivi, jer smo imali Tita i komunizam i trebale su nam decenije (odnosno jos nam vremena treba) da se transforisemo u demokratsko, a Boze zdravlje i pro-evropsko drustvo.
Prostim recima da nismo imali Tita i njegove naslednike, ne bi ostali bez Kosova niti bi se Srbi selili sa Kosova, Hrvatske i dela Bosne.

Poslednju izmenu radio/la dusanonline: 24.03.2008 u 01:13 AM. Razlog: error(s)
dusanonline je trenutno na forumu   Odgovori sa citatom