Pogledajte jednu poruku
Old 19.03.2008, 07:11 PM   #7
vmbeg

vmbeg's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 18.03.2008

Citat: Autor citiranog posta dusanonline
View Post
Niko ne voli Istocnu zamlju u srcu Balkana, Evrope, koja prirodno treba da bude Zapad. Ako se odlucimo za Istok otici ce i Vojvodina kao i Kosovo. Otici na Zapad. Razbijace nas dok mogu. Mi smo za njih uljezi koji se jedini lizu sa Rusima, zamisli nas 25 i jedan "najpametniji" razmislja razlicito od nas? Hocemo li ga iskulirati?

Narod ne zeli da bude Istok, ali dobro finansirana politicka elita sprovodi svoj plan za Istok, jer nalazi utociste kasnije tamo za svoja zlodela. Svako ko nas je ojadio, opljackao, pobegao je na Istok i nikada ga nismo videli!
Dok druga kako je nazivaju "izdajnicka" grupa politicara samo zeli da se pomiri sa komsijama i kaze "necemo vise da budemo razliciti od vas".

Ostace Beogradski pasaluk koji ce biti toliko slab da bi bio Istok, pa ce i on postati Zapad. A sve je moglo da se zavrsi jos 1989 na izborima, sve je moglo jos tada.. bez ratova i parcanja teritorije.. mogli smo jos tada da krenemo pravim putem.. i da ne pricamo sada ovde o politici.. eh Srbijo!

Dosta je bilo predrrasuda istok - zapad ili Ameri nas mrze a, Rusi nas mnogo vole.
Mi smo pravoslavna zemlja i prirodno je da saradjujemo sa Rusijom i Istokom ali i zbog specificnosti geografskog polozaja isto toliko je prirodno da saradjujemo i sa Zapadom
E da demokratski Zapad nas je bombardovao ubijao nam ljude oteo deo teritorije (citaj okupirao Kosovo) a, ne demokratski i ne reformatorski istok kakav je da je ipak to ne cini.
Na sta se grejete ? Ako se grejete na gas ili na daljinsko grejanje (toplane uglavnom rade na gas) taj gas dolazi sa Istoka (Rusija) a ne sa Zapada. No vratimo se blize ovoj temi, neke zemlje sa demokratskog Zapada stvarno imaju ne prijateljske i lose namere po Srbiju i toj pojavi se jednom mora stati na put! Ocemo mi u EU ok i slazemse ali pod istim kriterijumima kao i sve ostale drzave clanice a, ne da za nas vaze neka druga pravila kao za ljude drugog reda, to nikako ne, ako sebe ne postujes nece te ni trugi postovati. Ponavljam i Istok DA i Zapad DA na obe strane ima kapitala koji teba privuci i zainteresovanost obe strane mi treba da iskoristimo kao prednos a ne nedostatak. Naravno preko nekih stvari se ne moze preci, mora se jasno reci Srbija se ne moze teritorijalno rasparcavati dosta vise. I zavrsavam citirajuci nazalost pokojnog Zorana Djindica : "ne moze se nikao reci da je Milosevic potrosio sva prava za Srbe i da oni zato treba da budu kaznjeni". Dakle, stop rasparcavanju zemlje i stop predrasudama svake vrste!

E da zaboravio sam u susednoj Crnoj Gori su prisutne u velikoj, vrlo velikoj meri investitori i investicije sa Istoka iz Rusije , pa zar mislite da je Milo blesav, naprotiv.

Poslednju izmenu radio/la vmbeg: 19.03.2008 u 07:17 PM. Razlog: dopuna
vmbeg nije na forumu   Odgovori sa citatom