Pogledajte jednu poruku
Old 18.03.2008, 02:10 PM   #4
dusanonline

dusanonline's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 07.11.2006
Godine: 25

Citat: Autor citiranog posta MARLI
I istok i zapad.
Mozda u nekoj bajci ili na nekoj drugoj planeti, jer ni mnogo vece (citaj samostalnije) zemlje nisu u stanju da budu neutralne po tom pitanju vec moraju da izaberu stolicu na kojoj ce da sede, nazalost je tako, i zato trebamo pod hitno doneti odluku.

"Svi znaju da ce Srbija morati da prizna Kosovo ako zeli da udje u EU."
Slazem se, i varaju se oni koji misle da ce moci da udju u EU ukoliko jasno ne prihvatimo sa kojim granicama pristupamo! Tesko da cemo u narednih 100god imati Kosovo u svojim granicama, ako neko misli drugacije neka mi objasni kako, tako da ako usvojimo tu rezoluciju necemo narednih 100god biti u EU i naravno odlazimo na istok, u Rusiju, bicemo mala slatka lepa ruska gubrnijica medju sljivicima i livadama
A Dinkic i Tadic ce ulaskom u EU fakticki i priznati nezavisnot jer ce morati da se izjasne sa kojim granicama ulazimo, tako da.. opet je "narkoman" bio u pravu! ;>

Naravno da se plase da kazu istinu.
I ti im to odobravas? Hm.. "Nek nas lazu, nek nas kradu, vazno da su nasi!" ;>
Mene kod Cede jedino "brine" to sto bi vladao bas sa tim ljudima koji ''lazu'' narod.
Kao sto kaze ako se poklope u nekom cilju, kao npr ubrzan ulazak u EU, podrzace svakoga.
I mene brine kako Tomislav moze sa Kostunicom, koliko ruznih i surovih reci je bilo upuceno njemu od strane Tomislava, pa sad mu obecava eventualnu koaliciju!

u njegovoj politici ne vidim da prica o Srbima na Kosovu i njihovom stradanju, ne daj boze o njihovom povratku, vise prica o Albancima, i nekako imam utisak da se vise bori za mudzahedinske praznike i gay parove nego za bilo sta drugo a od nacionalnog interesa je. Mislim da ne mogu da svarim to sto ne zeli da kaze odakle mu novac za kampanje, i sto stalno ponavlja da su Srbi genocidan narod.
Jer ne prica govorom mrznje, naravno da ako pocne da govori o stradanjima i podseca narod moze da zaboravi o stabilizaciji odnosa sa svim komsijskim zemljama. On samo kaze istinu, da smo prvo mi pocinili zlocine, a kasnije i svi ostali pocinili zlocine nad nama. Cak je kod Olje Beckovic rekao da se slaze da je krseno medjunarodno pravo od strane misije, ali da smo to medjunarodno pravo prvo krsili mi. I nikada nije opravdao nijadan zlocin niti nas, niti njihov. Slusaj ga malo vise, a ne ono sta ti stranacke kolege prevedu.
Ceda ima neke ideje kao da istoriju treba da zaboravimo, da postanemo neki drugi narod, a ne da ostanemo Srbi. To ne mogu da prihvatim. Kao ni njegovu istoriju kao politicara...(ako je on bio politicar uopste).
Kad je rekao da treba da zaboravis istoriju? Rekao je da smo isprljali istoriju protekle dve decenije tj. da su za to odgovorni oni koji su ovaj narod vodili, da ti ljudi (a ne narod) trebaju biti kaznjeni, i da nam se povrati cast i ugled u svetu. Secas se kako je Nemacka posle II svetskog rata povratila ugled? Dala na medjunarodni sud sve svoje generale, marsale, i time oprala ruke i svoju sramnu istoriju, i eno danas je ugledna i postena zemlja.

Ceda nije Antisrbin, ali najmanje se u svojoj politici bavi Srbima
A ne bavi se Srbima kada kaze da trebaju ljudi dole da nastave da zive normalno, da rade gde su i do sada radili, bilo da li su juce radili po ovlascenima Beograda, danas Pristine, ne trebaju da napustaju policiju, sud, i ostale institucije, vec da prihvate trenutno stanje, da se ne bave politikom, rade profesionalno, i da ne prave od sebe zrtve i izgube poslove ostanu bez hleba, postanu socijalni slucajevi, imaju gladnu decu o kojima sutra Kostunica sigurno nece da brine!
Naravno to je onaj Kostunucin akcioni plan! (Koliko covek lici na Slobu) Da izazove hapsenje srba, da ostanu bez poslova, da izazove socijalni problem, dovede humanitarne org, da svi vide kako Srbi dole pate, a sve iscenirano, sve na silu! Opet od svog naroda pravimo zrtve, opet se ljudi muce, pate, gladuju, zarad politicke igre koja nece u sustini postici ni jedan valjan rezultat. Zao mi je onih ljudi koji bi zeleli da rade i zive normalno, ali moraju da se solidarisu sa vecinom.