|
|
|
|
|
|
|
Odnosno, Istok ili Zapad, jer je svet ipak bipolaran. |
|
|
|
|
Evo vidis ovo nije fer. Zasto mora da bude ili ili? Bukvalno vodite kampanju protiv rusa, i onih koji nam svo vreme daju podrsku. Oprastamo sve onima koji su nam dali sankcije, koji su nas bombardovali, a oni koji nas podrzavaju, za takve bukvalno navijamo da ih mrzimo. Svasta...
Odgovor je i istok i zapad.
|
|
|
|
|
|
|
1) Da li se DSS, NS i SRS stvarno i iskreno nadaju da ce usvajanjem rezolucije da se ne pristupa evro-integracijama ukoliko sve zemlje clanice ne priznaju Kosovo kao sastavni deo Srbije, pomoci sacuvanju odnosno povracaju Kosova medju granice Srbije time sto bi sve te zemlje sada ponistile nezavisnost Kosova da bi Srbija pristupila Uniji, ili pak "Kosovo" koriste za strategiju priblizavanja Istoku, destabilizaciji EU, samoizolaciji, gde ce Srbija direktno zavisiti, na prvom mestu, od Rusije? |
|
|
|
|
Radikali koriste kosovo kao izgovr za to da se ne postanemo clanica EU, jer znaju da nikada nece sve zemlje imati stav o kosovu kakav oni traze da imaju. Mislim pogledajte samo, nesto vise ne slusamo o haskom tribunalu? Sad samo kosovo, zato sto im je to dovoljno.
DSS je naivan, i mislim da su oni stvarno toliko glupi, da zaista misle da ce tom rezolucijom moci da sacuvaju kosovo, i jos da budemo clanovi EU kasnije.
|
|
|
|
|
|
|
2) Da li se DS i G17+ stvarno nadaju da ce brzim ulaskom u EU uspeti da lobiraju da se Kosovo vrati u granice Srbije, ili pak i oni koriste "Kosovo" da bi evenualno dobili poverenje gradjana i pristupili EU, priblizili Srbiju zapadu, a kasnije se Kosova odrekli? Da li ce ambasadore vratiti u zemlje koje su Kosovo priznale kao nezavisnu drzavu? |
|
|
|
|
Ne. Ono sto rade DS i G17 je ono sto moraju moralno da urade, a to je ocuvanje granica srbije. I mislim da oni ne ocekuju da sve zemlje sveta priznaju kosovo kao deo srbije, ali jedinu stvar koju mogu da urade, i na koju imaju pravo, kako moralno tako i po rezoluciji UN-a, a to je da BAREM MI ne priznamo nezavisno kosovo , jer toliko valjda "smemo" da uradimo.
|
|
|
|
|
|
|
3) Da li je u pravu Cedomir Jovanovic (LDP) kada je rekao da svi gore pomenuti ustvari razmisljaju isto kao i on kada je Kosovski problem u pitanju tj. da i oni takodje kao zreli politicari znaju da je Kosovo izgubljeno, ali da sada samo obmanjuju narod izjavama da se za njega bore, obecavajuci da ce ga jednom vratiti, kao i da se plase da narodu kazu istinu da ne bi izgubili poverenje naroda i naravno vlast? |
|
|
|
|
Pa ne mozes da kazes "kosovo je izgubljeno, sta sad". Kosovo je izbubljeno zato sto su tako rekli najmocnije zemlje sveta, a ne zato sto je to ispravno da urade. To je kao sad ja kad bi dosao i opalio samar malom detetu, uzeo mu cokoladu iz ruke i kazem mu "eto ovo ti je nova realnost, prihvati to i nemoj da cmizdris". Ovaj primer sto sam dao, to bi bila realnost sigurno, ali da li je ispravno to sto sam uradio? Naravno da nije, i necu da smisljam razloge da opravdavam njihova zlodela, da bi mogao da saradjujem sa njima.
Saradjivacemo sa njima, jer to moramo, ali da smisljamo razloge da im opravdamo to sto rade, da bi mogli da budemo bliski sa njima je besmisleno.