|
|
|
|
|
|
|
Znas kako, ja i ti inace imamo dosta slicna misljenja, ali ovo mi nije jasno. Kako je to Rusija ili Kina mogla da spreci bombardovanje? Da mozda "udari veto" u SB UN-a? Da im zapreti nuklearkama? Da udju u rat na nasu stranu?
Znas to mi je malo bez veze. Jer oni koji su nas bombardovali, njima cemo sve da oprostimo, jer smo zapravo mi krivi, a oni koji nas podrzavaju, oni su takodje krivi jer ih nisu sprecili. Malo je nelogicno zar ne... |
|
|
|
|
Ne. Nisi razumeo šta pokušavam da kažem. Naravno da nisu mogle da spreče to što se desilo. Ali, postoje načini (i diplomatski) da iskažu makar svoje neslaganje sa tim. Nije isto kada Srbija povuče svog ambasadora iz USA, i kada to uradi Rusija. Ili Kina. Makar to bilo i iz principa a ne neke ljubavi.
Takvih slučajeva nije bilo. Jednostavno, niko se baš nije preterano trzao na sve to. I to mi daje za pravo da ostatak sveta nazovem saučesnicima. A, mala je razlika između saučesnika i izvršioca.
U tome je poenta mog, gore napisanog posta, a ne u tome ko je kriv, ko nije, i ko će kome šta da oprosti. Oprostio - ne oprostio, šteta je načinjena. I znalo se da će biti načinjena i pre nego što je bombardovanje počelo. Neko je trebao malo ranije da razmišlja o svemu tome.