Pogledajte jednu poruku
Old 16.03.2008, 05:43 AM   #7
Rebeka

Rebeka's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 19.09.2007
Godine: 20

Citat: Autor citiranog posta Achilles
View Post
@rebeka @cuore_sportivo

Ni jedan ni drugi niste u pravu. Prvo ijekavica ne znaci da se govori "mico, vlado, miso" itd.. vec je ijekavica, ekavica, ikavica itd... nesto sasvim drugo.

Spomenuta imena/nadimci su karakteristicna za centralnu i zapadnu srbiju. Najbolji primer za to je "vladE divac". E sad razlog zasto ja kicu zovem u nominativu "kica", je zato sto sam beogradjanin pa mi ti prirodno tako dodje. Jednostavno navika, samo sto taj mali kica to ne moze da razume.
Prvo ja sam zensko tako da bi trebalo da ide "ni jedno ni drugo"! Toliko i Beogradjani znaju.

Drugo nisi u pravu. Kazes zavisi od regiona. Pa da, zavisi ali od regiona zavisi kojim narecjem se govori. Nominativ je i kica i kico. Zavisno od narecja.
A sto se tice Divca, covek je iz Prijepolja. Tamo je mesano stanovnistvo, ima dosta Crnogoraca...
Bez obzira sto si iz Beograda, moras da izgovaras ime onako kako ti njegov vlasnik kaze da se izgovara. Pravilo o imenima i prezimenima vezano za njihov izgovor u nasem jeziku kaze: "Pitaj vlasnika kako se izgovara"