Pogledajte jednu poruku
Old 15.03.2008, 04:54 AM   #29
GstopDmobing

GstopDmobing's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 04.01.2008
Default A što da oni ne preuzmu ...

POŠTANSKU ŠTEDIONICU ...
Možda zbog dugova u koje su zapali, pa ih iz "govana" vade azijati ???

A da časkom hronološki pređemo svu našu prepisku oko tog "problema" ...
Dana 08.01.2008, 12:39 AM izjavio sam sledeće:

Citat:
A inače kad si već pomenuo americku Citi Group, iz "izvora" dostupnih ljudima koji su na takvim pozicijama da znaju nešto više od običnog smrtnika u javnost su došle vesti da ista treba da preuzme (moguće da već i je) vlasništvo nad "Poštanskom štedionicom".
a nakon Tvog odgovora od 08.01.2008, 06:20 PM:

Citat:
Izvini ali ne mogu da se ne nasmejem na ovo . Zadnje sto sam cuo da su merkali a da se odnosilo na nas je Hypo Alpe Adria A.G. Klagenfurt. Znaci Hypo grupa - cela. A cuo sam neka govorkanja da su merkali i Raiffeisen Zentralbank sa sve afilijacijama mada u to manje verujem ali Rajfa itekako lici na Citi - bezobrazni su kao oni. A postanska - nemam reci. Citi nije banka koja kupuje male gubitase kao sto je Postanska vec velike pobednike kao sto je Rajf, Hypo, Intesa, EFG, i to samo na nivou grupe. Sto bi se reklo - ni jedna nasa banka nije njima ni za zub.

Daj boze da Citi ili bilo koja velika svetska grupa udje ovde jer bi nastala zabava na trzistu ali ja bih njih vise voleo da vidim kao "Greenfield" - da moraju da se bore za ucesce i da prave konkurenciju a ne kartel kao sto je sada slucajm (mada sa ozbiljnim ulaskom Marfina na trziste bojim se da ce ova godina biti interesantna).

Ali kupovina postanske - lol ipak je to samo trac!
ja sam Ti 08.01.2008 06:38 PM pišem sledeće:

Citat:
Informacija je sa dosta pouzdanog i upućenog mesta, nije stigla sa "pijace" !!! E sad videće se veoma brzo šta od toga stoji, a šta ne... Uglavnom oni su po tom izvoru u najozbiljnijim "mućkama" igrama oko tog posla...
a od Tebe je 09.01.2008, 07:26 PM stigao stigao odgovor:

Citat:
Pa ne verujem da iko u ovoj zemlji ima bolje izvore informacija o mene sto se tice finansijskog sektora tako - ne verujem u to.
Mislim mozda i kupe ali ako budu pre toga jeli bunike.
Cak i da hoce - zasto bas Postanska? Banka koja je RASPAD (cak nije ni banka), belezi gubitke iz godine u godinu a uz to je jos i klasicna stedionica ili ako bas hoces retail banka. A CITI je nesto sasvim drugo - banka okrenuta privredi. Mada u ovoj zemlji se desavaju interesantne stvari - EFG banka je za dobre pare kupila Nacionalnu stedionicu (mada i tu postoji i finansijka pozadina kao i kupovina trzisnog ucesca sto je jednu banku sa zacelja lansiralo u sam vrh srpskog finansijskog sektora).

I sta kaze izvor - kada ce biti kupoprodaje? Da znam da upisem akcije dok je vreme . Mada kad razmislim ako je to tacno daj da stavim hipoteku na stan i da povucem malo vise - nece biti zgoreg imati puno akcija postanske. Ko veruje neka kupi.
I zasto bas Postanska? Ima josuvek finih banaka koje bi stranci mogli da kupe: Komercijalna, Univerzal, Privredna banka Beograd, JUBMES - i sve su to banke koje bi vise prilicile CITI-ju nego Postanska stedonica.
A i zasto bas Citi, zasto ne Commerz, HSBC, Morgan Stanley, J.P. Morgan Chase...
I onda nakon par dana 16. januar 2008. dolazi vest:

Citat:
Ogromni gubici najveće banke u SAD

Najveća banka u SAD Sitigrup inc. u poslednja tri meseca minule godine ostvarila je deficit od skoro 10 milijardi dolara.

To je naveći deficit koji je ta banka pretrpela u svojoj skoro 200 godina dugoj istoriji. Kako bi smanjila gubitke, banka planira još otpuštanja, a nada se i spoljnim investicijama.

Zaposleni u Siti grupi, dolazeći na posao, možda su i ovog jutra pomislili da su imali sreće, jer nisu bili među 4200 radnika koje je banka otpustila u poslednjem kvartalu, niti među 17 000 čije je postepeno otpuštanje najavljeno u proleće.
Opširnije pročitaj ovde:
B92 - Komentari - Ogromni gubici najveće banke u SAD - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije

A ono za njihovu nameru da kupe PŠ, to nije nikakva izmišljotina, međutim ne uklapaju se pojedinci iz "političkog" i "bankarskog lobija" u mali % (ličnu dobit), pa se sve oteglo ...

P.S.
Znaš Ti dobro koga u Srbiji zovu "Mr.10%" ???

Poslednju izmenu radio/la GstopDmobing: 15.03.2008 u 04:58 AM.
GstopDmobing nije na forumu   Odgovori sa citatom