Status: Diskutant
Korisnik od: 04.01.2008
|
U kojoj to zemlji na Zapadu ili na kugli zemaljskoj ...
normalni građani, srednij stalež, mogu od svoje plate kupiti automobil ...
Pa vani ljudi kupuju automobile u 90% slučajeva na, par godina kredita ili na lizing ...
I ne samo automobile ...
Više ćeš sad ovog momenta pronađi "EVRA U KEŠU" u džepovima i novčanicima stanovnika Beograda, nego u džepovima i novčanicima stanovnika kompletne npr. Austrije ...
Ja koliko sam video putujući po svetu, a pogotovo po Evropi i SAD, (nisam bio od kontinenata jedino u Australiji i Južnoj Americi pa ne mogu reći kakvo je stanje po tom pitanju tamo), skoro nigde niko ne plaća ništa gotovinom ... Svuda rade platne kartice ...
Keš "gotov novac", ne kažem da se uopšte ne koristi jel to bi bilo glupo za reći, ali se koristi veoma malo, i veoma retko ...
Spominješ da je u Srbiji navodno oročena tolika suma novca, reci nam ako je ikako moguće, koliko ljudi stoji iza tog novca, kakve su njihove bliske veze sa vlastima, i odakle vodi poreklo tolike pare ??? Kad Ti podaci izađu na videlo, onda možemo pričati o štimanju ili ne štimanju nečega i negde ...
Mislim da su to stvari veoma važni podaci koji su namerno propušteni u "elaboraciji" Tvog "pismena ii navoda" ...
Zatim, što da ne, objasni Ti nama kad si toliko pametan, "odakle tolika razlika u cenama samo osnovnih životnih i prehrambenih proizvoda u Srbiji naspram zemalja npr. "EU" ili ostatka sveta !!! Ako je u pitanju "suša" bila je i drugima ... Ako su u pitanju "cene derivata" skupi su i drugima ...
Da to ne diriguje "politika" ??? Ista ona koja priča o nekakvoj "samoizolaciji Srbije" ukoliko DSS i SRS osvoje većinsku vlast u Srbiji !!!
Najveća glupost koju sam čuo ikada je da "EVROPA NEMA ALTERNATIVU" i opet kokodakanja kako su ovo "PRESUDNI I PRELOMNI" izbori za Srbiju !!!
Možda nekim političkim krugovima koji slepo izvršavaju "naređenja" i jest to tako ...
Samo da te napomenem da identičan "SAMOIZOLATIVNI" rečnik koriste i zvaničnici "EU" i SAD, NATO-a kad šalju "prijateljske poruke" Srbiji ...
Isti oni "prijatelji" koji su porušili pola Srbije 1999.godine i 2008.godine ne mareći za nikakve UN, povelje, međunarodna prava i zakone, oduzeli Srbiji 15% njene teritorije ... I veliko je pitanje gde je tom "rasparčavanju" kraj ...
Ne rekoše li nedavno u predsedničkoj kampanji jedni:
... "AKO POBEDI TOMISLAV NIKOLIĆ, KOSOVO ĆE PROGLASITI NEZAVISNOST !!!" ...
... "AKO POBEDI TOMISLAV NIKOLIĆ, SKOČIĆE CENE, INFLACIJA, ITD, ITD, ITD !!!" ...
... "AKO POBEDI TOMISLAV NIKOLIĆ, NEĆE VIŠE DOLAZITI STRANI INVESTITORI !!!" ...
Tomislav Nikolić nije pobedio, pa se to sve dešava i bez njega na čelu Srbije ...
Ili nekome "u političke svrhe" odgovara i sam sa druge strane dogovara i "potajno zagovara" takvo "isfrizirano stanje" u državi ???
Da ne zaboravim ... Ipak je jučer trebala početi parnica supruga-udovica "lidera zemunskog klana" za rušenje zgrade u Šilerovoj ...
Izgleda da "nečije sakrivanje dokaza" ili "nečega sličnog", te brzinsko rušenje te zgrade, neće moći samo tako da bude stavljeno "ad akta" ...
Posebno velike indicije da su u pitanju "mutne radnje" podgrevaju izjave raznih novinara u TV dokumentarnom filmu o ubistvu dr.Zorana Đinđića, prikazanom pre par dana na RTS-u, gde mnogi urednici raznih medija (B92,RTS,Vremena,itd, itd...) ne mogu verovati da je samo nakon nekoliko časova po izvršenju atentata na pokojnog dr.Đinđića, osoba koja je preuzela dužnost "v.d. K-danta u Vladi", a ustvari je bio najobičnije lice zaduženo za odnose sa medijim V.B. Popović naredio da svi mediji moraju pisati i javljati samo ono što Vlada iznosi, da je zabranjeno bilo kakvo komentarisanje čitavog slučaja te da je raspisana potraga za masom lica sa poternica, itd, itd, itd ...
Ponavljam, i sami novinari govore da ne mogu verovati da se sve to na taj način dešavalo, a posebno upadljiva bila izjava gotov svih novinara da su svi političari (npr. potpredsednici Vlade), koji su se obraćali medijima to veče zvanično ispred Vlade Srbije, pre svake svoje izgovorene rečenice prvo gledali u pravcu V.B. Popovića kao da je on nadređen njima, a ne oni njemu ...
Delim , mišljenje sa svima onima koji sumnjaju da slučaj rešen definitivno do kraja ... Biće tu još svega i svačega, kroz neko blisko vreme ...
P.S.
Izgleda da Ti nisi čitav život mrdnuo iz "kruga dvojke" ... Ne znam koliko se sa Kalemegdana može daleko videti na "Zapad" ... Verovatno zavisi od "smoga" !!!
Poslednju izmenu radio/la GstopDmobing: 15.03.2008 u 05:10 AM.
|