Pogledajte jednu poruku
Old 13.03.2008, 06:09 AM   #20
zatra

zatra's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 16.01.2008
Godine: 44

prođe zima (dobro još nije kalendarski)a špajz na kraj zalihe, kupus kiseo više nema, turšija još malo, ajvar ima fala bogu, one peglane paprike, šerena salata isto ostalo dosta. krastvčići nisam ni stavljao ,kupujem ih ,feferone takođe. pitije sam kuvao često ,malo malo pa kuvaj. beše udario neki mraz, a ja planirao da ih kuvam. uveče odradim sve kako treba, ujurtu ustanem (beše subota),podložim šporet ,stavim lonac koji se polagano zagreva stojim uza šporet ladno, obrnem guzicu što kažemo mi nišlije, stomak ladan, obrnem stomak guzica ladna ko led .šta ću kud ću (a nekako više mi merak dok gledam kako se kuvaju nego da stalno ulazim i izlazim iz kuću )pa se seti. imado neku lamperiju i neke letve najloni kartoni. napravi ram oko šporet na zemlju od letve pa na njega nakovem četri koje će budu stubovi, pa na ti stubovi još jedan ram od lamperiju a na kraj napravi i od četri lamperije rogovi za krov. sve to dobro ukova, pa zidovi napravi što od karton što od najlon. na krov najlon da se vidi, oko ćunak stavi neki plek da se najlon ne upali, unutra uneso jednu stoličicu sedo a ono toplo. odprilike beše dva sa dva a visina oko dva ipo metra do vr krov(sve završi brzo ni sat vreme ). sedim ja tako, ložim i ćutim pa mi nezgodno, nešto mi fali. viknu ženu, kad dođe pozadi, tede u nesves da padne" lele nesrećo šta napravi tu čergu ko da si ciganin čergar" " pa ladno be" reko "pa što ne uđeš u kuću nestrećo čergarska" neću što sad kad ovo napravi" dok se čudila,lelećala i krstila ja ćuta, kad taj ritual završi reko joj otklopi pitije pa broj klombuci kolko će izađu dok ne dođem, de ćeš reče idem da donesem nešto, što pa da brojim klombucireče žena samo ti broj, reko, pa mi kaži kad se vratim ja odo žena ostade da gi broji uđo u špajz pa uzedo jednu teglicu s ajvar pa izvadi malu glavicu kupus pa je nasecka pa sve sredi u džep stavi jednu čašku za rakiju u jednu ruku tanjirčići sa kupus i sa ajvar u drugu flaša sa rakiju pa se vrati u kolibu saće lokaš be pa što da ne nisam bolesan ma idi bre reče žena i izađe iz kolibu u jebem ti viljušku zaboravi otrča u kuću uze viljušku pa se vrati nazad sedim mezetim pivnem rakiju tolpo mi baš mi lepo ložim šporet pitije u najvaće vriju kad ti čujem komšiju kako me zove ajd ovam pozadi sam kad dođe iza kuću poče se smeje jebaga znam da si blesav al da si toliko nisam znao ajd ulazi ponesi stoliče reko on uze jedan trup iz šupu namesti ga pa sede saću ti donesem čašku i viljušku kad se vrati počesmo da mezetimo i pričamo onako neke stvari bez veze u priču malko rakija malko meze tek ti on pogleda na sat lele be ću zakasnim treba idem de be pita ga pa zato i dođo da mi daš kola moja neće upale (ima dizelaša) treba idem nešto da odnesem u banju
a treba budem u 11 kolko je sad pa evo pola jedanes će stigneš idi uzmi ključevi od ženu saobraćajna ti je u kasetu dobro aj će se vidimo izađe on a ja naloži vatru pa nastavi da mezetim prođe dosta vreme žena malo malo pa dođe kod mene ej bože bože čergarska sorta (stanujem blizo cigansku malu pa me žena nekad zajebava da sam ciganin ) oćeš kafu pita me oću aj donesi da skuvamo ovde što pa ću skuvam u kuću jebem ga od tebe nikad domaćica nema bude šporet gori a ti će arčiš struju ode i donese džezvi šolje i kafu skuvasmo kafu pa sedosmo i pismo ja stavi drva u šporet neće imamo drva do kraj reče žena mora se kupe će kupimo reko ja u pauzu između dva gutlja rakiju a da li da doteraju iz selo zvonko(badža mi) ima da proda po koliko neznam al će da gi da nama jeftinije rebaju mu pare a će gi dotera sa traktor dobro ću ga zovem kasnije dobra li je rakija dobra reko to li mirko(drugi mi badža)kupio od onog istog aha reče žena dobra dobra reko pa nasipa u čašku abe toplo ti ovde pa toplo skutkano i sa najloni i sa kartoni gotove li su pitije reče žena pa pođe da otklopi lonac neee viknu će gi prekineš ona se trgnu od moje vikanje idi bre uplaši se šta ću gi prekinem ma zajebavam se valjda jesu uzedo onu viljušku od onaj kuhinjski komplet (onaj što oma veliku kašiku viljuški ono za mazanje torte za pasiranje jebem li ga šta sve što se na zid kači)pa promeša pitije još mali reko meso se odvaja od koske već a si stavljao so jesam malko samo još vodu da dolijem malko negde popodne pitije se raskuvaše ostavi da se malko olade dole na betom pa odo u kuću da srđujem šta treba žena spremi tanjiri ja očisti beo luk i izgnječi ga sa tucanj pa odosmo u podrumče da naređamo tanjiri po zamrzivač i po stalažu kad doneso lonac sa pitije na vr se uvatio mas ja ga skloni pa izvadi meso pa odvoji koske pa meso samelja pa gi nalismo pitije pitije bile ko kamen mogo si se gađaš sa tanjiri nema ispadnu sa prsti da gi jedeš ko ratluk ispadoše dvaes i pešes tanjira nešto podeli na komšije a dvatrinajes tanjira mi ostadoše kojeslatko pojedo za nedelju dana
kolibu ne rasturi ,u nju stavi drva pošto u šupu nije imalo mesto (žena se više ne krsti kad prođe pored nju ili kad ide po drva sve govori ma dobro ono tvoje kolibče pa šta ti ja kažem majke ti ga ati zapela rasturi gu pa gu rasturi odgovori ja ), samo izbaci šporet iz nju. očisti ga i ćunci očisti i će čeka do pečenje paprike ujesen i spremanje zimnicu.
jedu mi se pitije, al toplo majke mu ga neće se stegnu. a možda i oće jebem li ga, a šta ako neće pa gi mora kusam sa kašiku direkno iz lonac.
ne, će čekaju do zimu a meni ide voda na usta i ogladne.
aj zdravi bili, idem da kupim nešto da jedem.

Poslednju izmenu radio/la zatra: 13.03.2008 u 06:28 AM.
zatra nije na forumu   Odgovori sa citatom