|
|
|
|
|
|
|
A koja strana ima vise pristalica? |
|
|
|
|
Međutim verovatno su podele između te dve struje (ponavljam ovo nije validno i službeno mišljenje, već moje lično) ono što bi se reklo u grubo "2/6 - 2/6 - 1/6 - 1/6" ...
Šta hoću reći ... Verovatno su se podelili na 4 tabora:
1.) 2/5 muslimana (vernika) su za smenjenog Muamera Zukorlić inače bivšeg glavnog muftiju Islamske verske zajednice u Srbiji, po kome iza Islamske verske zajednice u Srbiji treba da stoji zvanična BiH i Sarajevo sa svojom Islamskom zajednicom na čelu sa njihovim reis-ul-ulemom Mustafom ef. Cerićem
2.) 2/5 su za sadašnjeg glavnog muftiju Islamske verske zajednice u Srbiji Muhameda Jusufspahića (inače sina bivšeg glavnog muftije u Srbiji Hamdije Jusufspahića) i reis-ul-ulemu Adila Zukorlića po kojima sedište Islamske verske zajednice u Srbiji , treba i da bude u Srbiji, odnosno Beogradu kao najvećem gradu u državi u kojoj žive
(Za Jusufspahiće je karakteistično to što nisu "TVRDI, OKORELI I SLEPI ISLAMSTI" ...
Šta hoću reći ... Npr. otac današnjeg glavnog muftije Muhameda Jusufspahića - Hamdija je oženjen Egipćankom, a stariji mu brat - Mustafa, Srpkinjom iz Sarajeva ... Sad već davnih godine, negde oko 1940-50-tih godina u Beogradu je službovao i imam Abdulah Hadžić, čija je supruga bila Srpkinja, čak da bude interesantnije kćerka pravoslavnog sveštenika ...)
3.) 1/6 je verovatno za "VEHABIZAM", odnosno za potpuno poštivanje Islamskih propisa u celini (u slobodnom prevodu za "RADIKALNI ili FUNDAMENTALNI ISLAM") ...
4.) 1/6 je verovatno onih koji nisu ni za jedno, ni za drugo, ni za treće rešenje ... Jednostavno drže se po strani ... Bukvalno nemi posmatrači ...
... Tu veoma velikog "udela" imaju i političari, itd, itd, itd ...
Mislim ako uzmemo u obzir naslonjenost Sandžaka na BiH gde je '90.-tih godina Islamska verska zajednica, velikim delom zbog prisutnosti "MUDŽAHEDINA" iz celog sveta morala iz korena menjati svoja verska dotadašnja umerena razmišljanja i podvrgavati se novim, bukvalno "ŠERIJATSKIM ZAKONIMA" ...
"Ulje na vatru" pogotovo je doliveno sad posle priznavanja nezavisnosti Kosmeta gde uverljivo većinski živalj čine takođe muslimani ...
Stara je priča o "ZE-TRI" ... Tzv. "ZELENOJ TRANSFERZALI" ... Pa onda o "VELIKOJ ALBANIJI" itd, itd, itd ... Filmovi "CIA-e" o rasturanju EX SFRJ su postojali još 1980-tih godina, ako ne i pre ... Po scenarijima tih filmova je gotovo hirurški precizno dosada i izvedeno to rasturanje bivše države ... Zavedi, zavadi, pa zavladaj !!!
Međutim, "zapadni svet" koji je začetnik svih "bumerang problema" sa kojima će se tak početi susretati (malo se susreo u Njujorku pre par godina), medijski je priču prebacio na "VELIKOSRPSKU POLITIKU" SANU itd, itd, itd ... praveći ostalim narodima i verskim zajednicama posebice Islamu prostor za delovanje i novo širenje na Balkanu ...
(Paralelno sa tim se jednoj velikoj takođe islamskoj zemlji godinama ne dopušta ulazak u sastav zemalja članica "EU" - konkretno TURSKOJ !!!)
Kad im to više ne bude u "interesu" onda će se sami međusobno satrti i "mentori" i "učenici" ...
Uostalom takav scenario je bio Avganistan (Osamu Bin Ladena je stvorio Zapad u vreme dok su ratovali SSSR i Avganistan, danas ga proganjaju "stvoritelji"), Irak (Sadam Huseina su "filovali" svim i svačim dok je vodio rat za njihv "račun" protiv Irana, kasnije kad s osilio lično su ga "stvoritelji" obesili), u Iranu su pokušali nametnuti svaja razmišljanja putem šaha Reze Pahlavija, ali ih je međutim prozreo ajatolah Homeini, a danas im smeta AHMEDINEDŽAD ...
Spremaju se da: Hrvatska, Makedonija i Albanija exspresno uđu u NATO, kako bi glavninu svojih snaga "uzroci svih svetskih problema" izvukli sa Kosmeta i BiH, odnosno sa Balkana ih prebacili na slučaj "Iran" koji je izgleda sve izvesniji i izvesniji ... Itd, itd, itd ...
Pozevujući sve skupa ...
Slušam sinoć "desio se masakr u nekoj školi u Izraelu" (muslimani su upali naoružani u školu i napravili cirkus, poubijali, izranjavali, masakrirali Jevreje ... itd...), pa odmah u SB UN, SAD i Izrael traže da se osudi taj zločin i da se poduzmu oštre mere protiv Palestinaca, ali Libija (muslimanska zemlja) to ne dopušta i postavlja pitanje:
"Šta je sa stotinama palestinskih žrtava od pre par dana pobijenih od strane Izraela" ...
Odgovor izraelskog ambasadora u UN je bio:
"OVO NAM SE DEŠAVA JE ZATO ŠTO SU TERORISTE (Libiju) PRIMILI U SB UN !!!"
U svemu tome "globalnom konteksu" gledano i povezujući kockice mozaika u jednu celinu, a imajući u vidu da se verovatno i ovi potresi unutar Islamske verske zajednice u Srbiji ne dešavaju slučajno upravo baš sada u vremenu kakvo je ... U nevremenu bolje rečeno !!!
Pogledaj ove karte Sandžaka i obrati pažnju s' kim graniči opština Tutin gde su jučer izbili neredi

Sastav stanovništva u Sandžaku
"Belosvetski mentori" su i "đavoli i anđeli" i "piromani i vatrogasci" ... Vatru negde pale udarajući "kamen o kamen" polako ali detaljno, a negde to rade "bacačem plamena" ...
U zavisnosti od svojih interesa tu istu " zapaljenu vatru" posle ponegde gase "uglavnom benzinom", gotovo retko "vodom" ...
Uostalom, "mrcvarenje i komadanje Srbije se verovatno nastavlja i dalje" ...
Smetamo bandi jer nismo i nikada nećemo ni biti svi "njihovi poslušnici kakve bi oni hteli videti i imati" u srpskim redovima ...
P.S.
Odmah da se ogradim od eventualnih "napada" ...
Ovo su moji lični stavovi i moje lično gledanje na sveukupno stanje u kome se globalno nalazimo i mi ...
To nikako nisu ni radikalski, ni demokratski, ni nedemokratski, ni zvanični, ni pro ovi, ni pro oni stavovi, ništa od bilo čega ...
Jednostavno gledam, čitam, slušam, vidim ...
Razmišljam svojom glavom, a ne da mi drugi o tome razmišljaju i da mi sole pamet ...
Unapred zahvalan na razumevanju ...