Pogledajte jednu poruku
Old 04.03.2008, 07:02 PM   #32
cuore_sportivo

cuore_sportivo's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 03.12.2006
Godine: 24

Citat: Autor citiranog posta MARLI
View Post
Nisam ni ja za to da se placa dug, ali sam lepo pitala ,a i ti si napisao, ako je 1999 godine Kosovo izgubljeno, zasto smo dosad placali Albancima ? Zasto nismo preusmerili sredstva na Srbe ?
Zato sto su:
1. Oni koji su na vlasti pokusavali da na neki nacin pokazu suverenitet nad teritorijom
2. (bitniji) Da kreditni rejting zemlje nebi pao zbog defaulta u placanju "Kosovskog" duga jer je do 17. februara odnosno do proglasenja nezavisnosti Kosovo ipak bilo "u sastavu Srbije" tako da bi se neplacanje tog dela duga protumacilo kao neplacanje srpskog duga. Zbog cega smo u vreme SRJ placali i crnogordki iako su imali i svoju carinu a o poreskom sistenu da ne pricamo? Uzas!

Citat: Autor citiranog posta MARLI
View Post
Slazem se sa tobom da Kosovo treba da placa, ali zar ne mislis da ako na taj nacin - sto cemo taj dug prebaciti na Drzavu Kosovo, mi cemo indirektno priznati Kosovo, i da cemo samim tim ostati bez svega navedenog gore u tekstu a legitimni smo vlasnici svih tih preduzeca?

Zato valjda sluzi diplomatija koja ce spreciti primenu Ahtisarijevog plana, a ako se njegova primena spreci, Srbija nece izgubiti kapital koji ima na Kosovu.

Dinkica prozivam zato sto je izjavio da Kosovo necemo vratiti ni za 300 godina.
A glasao je za Ustav u kome pise nesto drugo.
Kada je ustav izglasavan situacija nije bila ni priblizno ovakva - sanse je jos bilo. Posle proglasenja nezavisnosti i priznanja od strane USA, Nemacke, UK, Italije... sanse vise nema i budite svesni - Kosovo je izgubljeno. Vise nema sanse ni za podelu. Neko ce reci da sam pesimista ali na zalost - samo sam realan. Do 17. februara nije bilo sanse da se Kosmet vrati pod suverenitet Srbije vec samo da "pat pozicija" ostane dugi niz godina!
cuore_sportivo je trenutno na forumu   Odgovori sa citatom