Zanimljiva filozofija. Mada, ako nije preterano sa moje strane, mogu izneti par nejasnoca.
Iskustvo je istina. Istina je da nemaju svi ISTA iskustva. Po tome, svako ima svoju istinu, koja nije zasnovana na istinama drugih. Koliko vidim, 'istina' ima koliko i ljudi.
|
Citat: |
|
|
|
|
Ja vas, medjutim, neću primorati na to. Ja vas nikada neću prisiliti. Jer, Ja sam vam dao slobodu volje – moć da radite po svom izboru – i to vam nikada neću oduzeti, nikada. |
|
|
|
|
|
Citat: Autor citiranog posta O paklu |
|
|
|
|
To je iskustvo najgoreg mogućeg ishoda vaših izbora, odluka i dela. |
|
|
|
|
Dakle, za slobodnu volju (koju nam On nikada nece oduzeti) mi cemo imati posledice, ako se nasi izbori ne slazu sa Njegovim. Uau
|
|
|
|
|
I tako ću Ja nastaviti da vam šaljem iste poruke iznova i iznova, kroz milenijume, i do bilo kog dela Vasione u kom se nalazite. Beskonačno ću vam slati Moje poruke, dok ih ne primite i ne prihvatite, nazivajući ih svojim sopstvenim. |
|
|
|
|
S obzirom da ce to biti 'beskonacno', ne brinite... nece biti smaka sveta. Otkrovenje je samo laz, izvrnute reci onoga sto je On rekao, zasnovane na tudjem iskustvu, verovatno.
|
|
|
|
|
Ja sam ono što Ja nisam, iz ne-postojanja Ja potičem |
|
|
|
|
Vrlo razumno. Jel takav razum treba za posedovanje iskustva? Ili je razum iskustvo?
Toliko od mene za ovo javljanje ;)