Pogledajte jednu poruku
Old 11.02.2008, 07:35 AM   #3
GstopDmobing

GstopDmobing's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 04.01.2008
Default u ovo šta ti MARLI kažeš da neko "premoštava"

to je "lako vidljivo i lako kažnjivo" i sumnjam da tu leže razlozi povećanja troškova...

Iz ličnog iskustva znam, da se devojka (inače studentica koja je angažovana preko "Student-servisa") koja je vršila popis stanja na strujomeru kod očitavanja lično mog brojila "zabunila" u očitavanju, pa sam dobio račun sa preko 5000 kw više očitanih od stanja na računu ED...

Otišao sam sa tim računom direktno kod njihovog referenta prodaje, on je nakon 15-ak minuta angažovao svoje dispečere koji su otišli na lice mesta , radio-stanicom javili stvarno stanje i odmah su mi uz izvinjenje izdali drugi račun... U svega eto da ne preterujem najviše pola sata...

Mada sam i pre imao tekvih slučajeva... U 2 navrata sam zahtevao da se izvrši pregled svih satova, što je i urađeno, i u oba puta mi je rečeno da oni prate "RAČUNSKI" sve poremećaje potrošnje, a samim tim i troškova...

Ne kažem da zloupotrebe ne postoje, ali su svedene na minimum što se tiče "otvorenog premoštavanja" i nekakvih prespajanja van redovne mreže, jer to em' je vidljivo, em je kažnjivo...

Da ne zaboravim (pade mi na pamet).... Tačno je međutim druga stvar, za stanare u stambenim zgradama, ED je nadležna samo od izvora do sata... Za njihove dalje intervencije mora postojati nalog Suda, jer oni nikome ne mogu ulaziti u stanove i posjede... U tom slučaju krađe su moguće.... (Kad neko iz svog stana "uleti" određenim stručnim zahvatima, vanredno i nezakonito u "tuđu mrežu")... Tako da... Ali "banderaški" i slično van objekata ne verujem...