Pogledajte jednu poruku
Old 07.02.2008, 02:27 PM   #54
marijaS

marijaS's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 19.12.2006

prvo:macka luda,navela si kako po tvom misljenju dijaspora glasa.Ja ti napisah da to uopshte nije tako(vise),te stoga to poredjenje.Opet da te pitam,kad si putovala?Jer onaj ko je iole bio negde vani skoro,konstatovao bi da su se stvari itekako izmenile.Zbog toga sam navela RC i dotichnu pesmu (itekako je bila aktuelna,samo sto su sad druge generacije tih istih gastarbajtera )

Uhhh yeco,kako da diskutujemo kad ti uopshte ne chitash STA pise,nego ono sto tebi odgovara.Kad citirash nekoga,citiraj ceo kontekst,a ne jednu rechenicu,to prvo .

Drugo :
Citat:
kakve veze ima sa tim sto te zanima? razlika izmedju zelje, /interesovanja i zivljenja je povelika
AKO me nesto zanima,zanima me iz odredjenog razloga,a taj razlog je STO CU DA ZIVIM u toj zemlji.

Idemo dalje:
Citat:
uskacesh sama sebi u usta..prvo napishes a otkud ti znash da ja mozda netju ziveti dole, a onda napishesh ovo gore .. lol? dobar ti je argument ja jtu se mozda vratiti..aha!! otkud znate da netju..ja zbog toga imam pravo glasa!

Ovo ni meni nije jasno sta ti citash i sta ti kontash,al verujem da neshto chitash.

TI (i josh par)si ta koja polazish od stava da NIKO u dijaspori NECE ziveti u Srbiji.Ja te pitam:"Kako znash da se JA necu za godinu dana vratiti u Srbiju".Jesi li dala negde neki izuzetak u tvom postu.Kako mozes da napishesh "SVI vi tamo zivite i necete se vracati",ili "Vraticete se kad zaradite penzije".Ako nemas nesto pametno da napisesh,nemoj globalizovati i slushati priche kojekakvog naroda,pa suditi o ljudima koji zive u dijaspori potpuno isto(iz nekog zatupljenog ugla).

CIM zelim da glasam,znachi da imam neke veze sa tom maticom.I da Ne planiram za 80 godina da se vracam,kao ubogi starac.Ja mislim da je to jasno,i da tu nigde ne stoji MOZDA.Jel shvatash razliku kad ja kazem "Vraticu se da zivim u Srbiju za godinu-2"I kad DeeDEE kaze :"Mozda cu i ja nekad da zivim u CH"?

TIM gradjanima o kojima ti prichash je TRAJNO mesto boravka ono koje pishe u lichnoj karti,a privremeno,ono koje pise u nekom ovdashnjem dokumentu.Dakle oni su gradjani SRBIJE.

Citat:
situacija: kandiduju se dva politicara i obojica imaju npr stavove koji se vetjini ne svidja, ali su se mozda eto zbog politicke klime u tom trenutku izmenili..Srbi u matici odluche da masovno bojkotuju izbore, a dijasporci izadju i sta se deshava? NAPRAVE DRZAVU U KOJOJ NE ZIVE, ALI ETO KOJA IH ZANIMA

Ja ti rekoh vec da ovo NPR,em nije ni argument,em je glupost.Kako mogu,molim te mi objasni,da glasaju ljudi u dijaspori ako su izbori bojkotovani.I kako molim te moze neko u dijaspori da izabere bilo koga,ako nema postotak izlaznosti u Srbiji.Ti uopshte ne znas kako funkcionishe izborni sistem,a mi ovde raspravljamo o nechemu.Glasovi DIJAPORE se posebno broje i kao takvi DODAJU matici.U dijaspori moze da bude izlaznost 100%(a to nije ikad),ako u Srbiji nije ispunjena kvota izlaznosti ,ne deshava se nishta.Nemoj davati ovako nemoguce primere.Daj neshto realno i argumentovano.

Sto se tiche ovih penzija glupo je i da komentarishem.Umesto kao mladoj osobi da ti bude cilj,da se ti isti MLADI ljudi iz dijaspore vracaju i ulazu u Srbiji ,vi raspravljate o oduzimanju necijeg glasa.

Oliva,menjaj prijateljice,to ti je moj savet.Meni nijedan moj prijatelj nije rekao da mi je bilo dobro za vreme bombardovanja,gde god on ziveo ;)