|
|
|
|
|
|
|
Znas zasto je albanski lobi jak? Svaki njihov privatnik (bez obzira
da li je iz Alb. ili sa Kosova) ovde odvaja 10% prihoda, ali tacno zna i kome i zasto.
A pravo na glasanje su nam dali politicari Srbije,
isti oni koje ste Vi birali. Pa pitajte njih za motive.
A pre toga povezite ove dve stavke. 
Na moja pitanja ne treba odgovor.
Kako sejes tako ces i znjati. |
|
|
|
|
Tina sve je to uredu, njihov lobi je jak. ali niko me netje ubediti da u nashoj dijaspori nema bogatih i pametnih ljudi, koji bi osnovali fondove lobiranja i fondove pomoci...
Malo akcije ne bi shkodilo...
Ja znam da Albanci imaju nenormalnu podrshku lobista ali to se nije izgradilo od juche, nego se gradilo godinama...
Nasha Dijaspora treba da se ukljuchi i spoji sa maticom, ali trebalo bi pocheti od pochetka...Dodushe mi uvek kretjemo od nazad..
Ja nikada netju osporavati pravo svakog nasheg drzavljanina bilo gde u svetu da glasa, jer jednostavno ovo je i njihova zemlja....Ali cu ih svojski podrzati kada vidim da se barem malim delom zalazu za istu svoju maticu u kojoj zele sva prava i u kojoj imaju sva prava...
Nedavnoo sam gledala jedan intervju gde Kosovski Albanci bez ikakvih primanja, kad su ih pitali od chega zive, rekoshe pomazu nam nashi iz inostranstva...
E pa ne moze me niko ubediti da su oni pametniji, vec su samo slozniji u svom jedinstvenom cilju....A to je Kosovo drzava...
Dodushe nije samo dijaspora kriva za losh lobi, kriva je i proshla vlast koja je marginizovala nashu Dijasporu i skroz je otudjila od matice...I zato je za nash boljitak sutra, dobro to shto im je ova vlast dala pravo glasa...Ako nishta onda barem zbog neke budutje saradnje...