Imaš pravo Honest
Obojica su Srbi, ali nisu državljani Srbije... Bili su SFRJ, ali ne i Srbije (mislim na Srbiju kao samostalnu)...A možda imaju obojica državljanstvo Srbije... NE ZNAM TO, ali znam da je general Mladić je rodom negde iz okoline Kalinovika tj. državljanin je BiH, a dr.Karadžić je rođen u okolini Šavnika u Crnoj Gori, tako da ni on nije državljanin Srbije, no Crne Gore...
Plus ovo ostalo što si naveo... A i bez obzira na to, ako im se treba suditi kao Srbima, onda neka to napravi za to formiran Specijalni sud za ratne zločine u njihovoj matičnoj zemlji, što ne znači da ne treba dozvoliti prisustvotom suđenju i posmatračima sa strane...
Takve slučajeve imaš u Hrvatskoj (Norac,Ademi,Glavaš), u Srbiji se sudi za Ovčaru kod Vukovara (Rep.Hrvatska), u Zagrebu se sudilo Fikretu Abdiću zbog "šurovanja sa Martićem" u Zapadnoj Bosni, itd,itd...
Znači postoje primeri gde se nekome za takve stvari sudi van teritorija zemlje gde je navodni zločin napravljen, ali ostajem pri stavu da Hag definitivno nije to mesto...
Poslednju izmenu radio/la GstopDmobing: 05.02.2008 u 05:52 AM.
|