Pogledajte jednu poruku
Old 04.02.2008, 02:51 PM   #3
yeca

yeca's Avatar

Status: Administrator
Korisnik od: 09.08.2006
Godine: 24

Citat:
Ne dopada mi se ideja da dijaspora glasa. OK imas dvojno drzavljanstvo ali ti je preibvaliste u stranoj zemlji a ne u Srbiji.
Koliko ja znam dijasporci zive po zakonima zemlje u kojoj su.Ne razumem zasto bi se oni "uplitali" u politiku Srbije kad ni ne zive ovde, niti "osecaju na svojoj kozi" zakone Srbije.
Upravo tako (; ljudi koji odu privremeno u ino, a planiraju da se npr vrate u naredne dve godine ok..samo mi nije jasno da neko ko je za stalno nastanjen u stranoj drzavi, zeli da kroji buducnost NEKE DRUGE DRZAVE..jer to i jeste tako...to sto neko dodje ovde na odmor na 15 dana, ne znachi da tje ovde raditi i ovde prezivljavati...
to isto kad bih ja ishla npr na odmor u Spaniju, pa ucestvovala kod njih u izborima
samo poreklo nekoga ne cini gradjaninom ove drzave, jer logicno vishe ovde i ne zivi

isto tako ne kontam ni zelju dijasporaca da glasaju... verovatno tje retji pa i mi imamo nekoga tamo, ili zelim da Srbiji bude bolje..pa ok nek ti ljudi tamo i odluche..jedna osoba jedan glas..a ne 2,5,7 glasova(dijasporaca) za tu jednu u Srbiji.

meni je ta odluka da dijasporci glasaju totalno nelogicna...

..::mail::..yeca@diskusije.net
yeca nije na forumu   Odgovori sa citatom