|
Citat: |
|
|
|
|
Ministarstvo za dijasporu poziva naše građane u dijaspori prijavljene u evidenciju biraca u konzulatima i ambasadama, da na predstojeće predsedničke izbore izađu u što većem broju. Neda Maletić, državni sekretar Ministarstva za dijasporu kaže: "S obzirom na to da su prijavljivanjem u Evidenciju birača u inostranstvu izrazili želju da na izborima učestvuju, pozivamo glasače u dijasporu da svoje izborno pravo i ostvare i u velikom broju izadju da glasaju za predsednika Republike Srbije".
Izbori za predsednika Srbije održavaju se u 36 država sveta...
.....Birač u dijaspori, za razliku od onih u zemlji, mora da načini dvostruki napor – da se prijavi u evidenciju birača u inostranstvu, i da na dan glasanja pređe distancu do konzulata ili ambasade koja može biti udaljena i više stotina kilometara. (Politika) |
|
|
|
|
"Svako ko ima srpsko drzavljanstvo ima potpuno ista prava bez obzira u kojoj zemlji zivi" - ovako su mi rekli u Konzulatu.
Ovo su dva posta sa teme o Monarhiji:
|
|
|
|
|
Zasto neko ko ne zivi ovde da odlucuje o buducnosti nas koji zivimo. Lako je nekom ko zivi u Kanadi, USA, Australiji da glasa za radikale (ili monarhiju)! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ja ne vidim zato bi oni imali pravo? da glasaju za opcije zemlje u kojoj ne zive? O_O i da mi oni kroje drzavu? svasta? to isto kad mi ja glasala u francuskoj..banalan primer ali tako je... mogi od tih ljudi vishe netje ni krociti ovde |
|
|
|
|
Za ili
protiv da i dijasporci glasaju??
Potpuno nebitno za koga, malo ranije nego u Srbiji i "mi" smo iskoristili to pravo. Ko je omogucio?
Kakvo je to pravo zbog kog me "optuzuju" da krojim
drugome drzavu i buducnost?