Nema veze ko je u kojoj stranci, ili ciji je simpatizer.
Pogled u blizu istoriju i zrno zdravog razuma govore da Srbi vec vise od 60 godina nikako ne umeju da naprave svoju drzavu.
Kad su svi drugi hteli da se odovje iz Jugoslavije i da je napuste, mi smo zapeli da je odrzimo u zivotu, po svaku cenu. Umesto da se okrenemo sebi i svojim interesima, mi smo se trudili da povratimo zivot mrtvacu? Imali smo drzavu (nekad) pre svih, a sad nikako da se njoj okrenemo. A oni koji su to najvise radili, nazivaju se - srpskim nacionalistima?!
Zar mislis da se pre 2 ili 3 meseca slucajno pojavila prica o ideji federacije Srbije i Kosova? Garantujem da je potekla od nas. A u javnost je pustena provere radi, kao probni balon.
Pa je onda logicno i pitanje: sta bi i zasto bi Vojvodina dalje cekala?
I ja mislim da bi u tu EU lakse i brze usla sama. Vojovdina bi cak i bez EU brze napredovala da je samostalna.
Saobracaj je dobar primer i pokazatelj: o pravcu i koridoru E4 trubi se vec godinama, ali i dalje nema auto puta od granice do granice! Pa dokle tako?
O prugama i zeljeznici ne teba ni pricati, tu je Ceda rekao kako je.
To kod nas kao i da ne postoji.
Srbi ne umeju da naprave drzavu, iako sami sebe nazivaju "drzavotvornim" narodom.
Poslednju izmenu radio/la Honest liar: 30.01.2008 u 10:14 AM.
|