|
|
|
|
|
|
|
Ako treba, ponovicu ti jos sto puta - nije bilo nezakonito rusenje, nego zidanje.
A ti otvori peticiju na netu, da se ostecenima nadoknadi njihova "imovina". |
|
|
|
|
Ta građevina je stajala dugo vremena posle smene vlasti pa nije nikome smetala...
Ako misliš da je takav način sprovođenja prava i pravda ono što je ispravno, onda razlike između kriminalaca čija je imovina srušena i uništena i onoga ko je to naredio uopšte ne postoji...
To je trebalo bespovratno konfiskovati i koristiti za potrebe ovog društva i ove države... Samo nenormalni ljudi idu rušiti do temelja objekat vredan milione evra... Za to uvek ima vremena, a ne iz besa reagovati emocijama, a ne zakonom...
I šta se dobilo sad kad se iz imovine tih kriminalaca trebaju izvršiti obeštećenja i države i svi onih koji su nedelima pomenutih kriminalaca oštećeni... Država je sama sebi ishitrenim potezima skočila u stomak... Umesto da se obeštećenje vrši konkretnom imovinom i onim što imaš u rukama, strah me je da se takve stvari ne budu rešavale novcem i Tvojim i mojim koji država ubire putem razno-raznih poreza i dadžbina...
Uostalom dao sam Ti primer iz "željno Ti očekivane EU", tj. primer šta radi Italija sa imovinom svoje mafije "Koza Nostre"... Oni kud i kamo imaju sa takvim stvarima mnogo više iskustva nego Srbija... pa ako se već kunete u tekovine "EU" onda se malo i raspitajte šta oni rade u sličnim situacijama u kakvim se tragičnom smrću dr.Đinđića našla Srbija...
Zašto nisu srušene npr. vile i stanovi Slobine porodice (npr.Bambilend), Karića, Arkana, Krmiva, Čumeta i njima sličnih...Zašto je spisak njihove imovine službena tajna ???
|
Citat: |
|
|
|
|
B92 - 17. avgust 2006.
Ispitivanje (Miloševićeve) imovine
... spisak imovine porodice Milošević ostaće službena tajna ...
 |
|
|
|
|
Jel' "B92 Insajder" galamio o ovome, te "B92 Insajder" galamio o onome, a na kraju srušena samo Šilerova... Zašto ???
Ako se država nešto ruši radi kriminalom obezbeđenog kapitala kojim je nešto bespravne izgrađeno, onda neka ruši sve takve objekte redom u Srbiji... Ako se neko radi toga kažnjava, onda neka se radi toga kažnjavaju svi redom u Srbiji koji us tako šta radili... A ako se oprašta nekima i progledava kroz prste a radili su to što nije dozvoljeno zakonom, onda neka se to primeni na sve.. Nije valjda da se "DEMOKRATIJA" i "DEMOKRATSKO PRAVO I PRAVDA" temelje na zakonu i principima "preskakanja prepona"... To koliko ja znam spada pod atletiku i "hipodromske" sportove ...