Pogledajte jednu poruku
Old 13.01.2008, 07:25 PM   #8
jovicaciric

jovicaciric's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 28.09.2007

Jedna opaska - neznam da li ima veze sa ovim ali ovako: U Rimskom pravu koje se polaže na pravnom fakultetu postoji, čini mi se neka pravna forma, koja se odnosi na "retroaktivno dejstvo novodonešenih zakona" i čini mi se da je ono ugradjeno u svaki pravni sistem zemlje. Otprilike to izgleda ovako, zakon koji se donese sada važi od sad pa nadalje, a ako neko učini krivično delo u vreme stupanja zakona na snagu, može da izabere kaznu povoljniju po njega. Što je prošlo sudilo se po prošlom zakonu.
Od ove oktobarske revolucije do danas u našoj lepoj zemlji donešeno je nekoliko zakona koji zadiru u prava koja su odavna prošla. kao ono sa Karićima i sl. Ako ovako nastavimo, ja ću biti prvi koji će podneti krivičnu prijavu za preispitivanje Boja na Kosovu. Ko je i sa kakvim pravom poveo Srbiju u Rat protiv Otomanskog carstva, pa smo pet vekova džabe robovali pod turcima, a druga prijava protiv onoga ko je sada nas oporezovao porezom i doprinosima višim od 10%, verujte na reč to pod Turcima je moglo da se podnese ali danas ta cifra je MNOGO VEĆA. Normalno da se šalim ali je to ozbiljno do koske. PDV za dečju hranu 14.5%, pa ni Bajazit nije toliko tražio a ovako veliki porezi jedino se mogu uporediti sa "dankom u krvi".

Ja i dalje neznam kako da prenesem mrtvim ujacima, stricu i tetkama da su djabe poginuli, njihov život ne vredi ništa. Jedino ih krivim što nisu pobegli u inostranstvo, ko u ovom ratu pa da se sad ujak vrati kao ujka SEM, pun dolara.
Oni su mi u snu preneli jedinu poruku: Pa kome to da vratimo, ovi su ovde sa nama, ko je to na tom vašem svetu stekao pravo na njihovu imovinu kad nisu bili ni u njihovim m....a čitaj semenicima.